Resultat de la Consulta Popular de l’Empordà

Penjat el 14 de juny de 2004, per ecologistes

Gairebé 6.000 persones exigeixen poder participar a la redacció del
pla director i una moratòria durant el procés de redacció.

Aquest diumenge 13 de juny de 2004 s’ha realitzat la Consulta Popular de l’Empordà. En aquest e-mail us adjuntem un full Excel amb els resultats poble per poble i els resultats totals. La jornada s’ha desenvolupat, com era d’esperar, en total tranquil·litat i sense cap problema. El final s’ha realitzat la Consulta a 44 pobles de l’Empordà. Als pobles grans s’han realitzat més d’una urna arribant a fer un total de 50 urnes de la Consulta. Això representa més de dues-centes persones col·laborant activament amb la Consulta.

En total han participat 5749 persones. Dels quals el 96 % considera necessari la planificació a l’Empordà, el 98 % creu que s’ha de deixar participar a tothom qui vulgui a la redacció del Pla Director i el 96 % creu que mentrestant s’han d’aturar els projectes que agredeixen greument la comarca. La participació hauria pogut ser més elevada, però la baixa participació a les eleccions europees ha restat moviment pels carrers dels pobles i ciutats de l’Empordà.
Resultats de vots totals en % de cada resposta:

Valoració:
– valorem com a molt positiu tot l’ambient de debat que s’ha generat a la comarca durant les setmanes prèvies a la Consulta.
– valorem com a molt positiu el fet que una organització com el Col·legi de Periodistes ens hagi fet de supervisors del procés, validant així els resultats.
– valorem com a positiu el fet de que la Junta Electoral autoritzés la Consulta, ho considerem un pas endavant cap a la realització de nous mecanismes de democràcia participativa.
– valorem com a molt positiu la capacitat d’organització que han mostrat totes les persones que han organitzat la Consulta al mig centenar de pobles.
– valorem com a èxit la participació a la Consulta amb 5749 vots. La qual cosa creiem que és un fet de molt de pes perquè l’administració catalana es plantegi seriosament mecanismes reals de participació dins del procés de redacció del Pla Director i perquè sigui valent i declari suspensió de llicències durant la redacció del Pla Director.

Llistat de pobles definitius:
ALT EMPORDÀ
Agullana
Armentera
Biure
Boadella
Cabanes
Cantallops
Castelló d’Empúries
Cistella
Darnius
Escala (2 taules)
Espolla
Figueres (3 taules)
Jonquera
Llançà
Llers
Navata
Palau Saverdera
Pau
Pedret i Marzà
Peralada
Port de la Selva
Rabós
Roses (2 taules)
Terrades
Ventalló
Vilabertran
Viladamat
Vilafant (3 taules)
Vilajuïga
Vilanant

BAIX EMPORDÀ
Albons
Begur
Bellcaire
Bisbal
Colomers
Gualta
Palafrugell
Pals
Parlavà
Platja d’Aro
Rupià
Sant Feliu
Saus-Camallera-Llampaies
Torroella de Montgrí

Recordem:

Quines preguntes s’han fet?

– Creus que el creixement de l’Empordà s’ha de planificar d’una manera global, com a comarca?
– El Pla Director és el document que ha de regular aquest creixement, creus que s’hauria de redactar amb la participació de tothom qui hi tingui alguna cosa a dir-hi.
– Mentre no es redacti aquest Pla Director, creus que s’haurien de parar tots els projectes que puguin agredir irreversiblement el territori?

Paper del Col·legi de Periodistes de Girona a la Consulta Popular per l’Empordà.
El Col·legi de Periodistes de Girona serà l’entitat observadora del procés. Això significa que durant el transcurs de la Campanya i durant la Jornada de la Consulta comprovarà que el procés es realitza de forma correcta.

Objectius de la Consulta
– Presionar a la Generalitat perquè estableixi autèntics mecanismes de participació durant la redacció del Pla Director i suspensió de llicències.
– Crear un clima de debat durant els dies anteriors que permeti parlar entre els diferents sectors socials del futur que volem pel territori empordanès.

Salvem l’Empordà!
Per a + info: 972670531