Agenda activitats GEPEC-EdC maig 2016

Penjat el 25 d'abril de 2016, per GEPEC

Agenda activitats GEPEC-EdC maig 2016

Diumenge 1 de maig           SORTIDA EDUCACIÓ AMBIENTAL

Plantes del litoral

Visita guiada gratuïta a la platja natural dels Muntanyans de Torredembarra, Creixell i Roda de Barà. Ens trobem a les 9 del matí a Cal Bofill, a l'extrem nord del passeig marítim, just abans del club marítim de Torredembarra. No cal inscripció prèvia.


Diumenge 1 de maig            SORTIDA/TALLER

Recordant els arbres sagrats

¿Sabies que els antics Celtibers van rendir culte als arbres?. Ens endinsarem en una petita excursió al bosc de El Catllar per anar a trobar una Alzina Centenària. Junt a aquest arbre podrem sentir encara com batega el nostre ancestral vincle amb la Natura i les nostres arrels i tradicions més antigues.


Dissabte 7 de maig             SORTIDA EDUCACIÓ AMBIENTAL

Pescadors d’alçada

Sortida en barca per als més mariners. Atraurem aquelles aus marines que viuen mar endins i que són difícils d'observar des de la costa.


Diumenge 8 de maig             SORTIDA EDUCACIÓ AMBIENTAL

Pescadors d’alçada

Sortida en barca per als més mariners. Atraurem aquelles aus marines que viuen mar endins i que són difícils d'observar des de la costa.


Dissabte 8 de maig             SORTIDA EDUCACIÓ AMBIENTAL

Punta de l'Aguilar i Barranc de Barbers

Des de la carena i la Punta de l'Aguilar tindrem boniques vistes d'una part de la Ribera d'Ebre fins al Priorat i descobrirem l'agradable barranc de Barbers.


Cap de setmana 14 i 15 de maig   SORTIDA EDUCACIÓ AMBIENTAL Primavera a la vall de Siarb 

Sortida de cap de setmana per fer una descoberta de la Vall de Siarb del vessant sud del Pirineu, la seva flora, les seves tradicions i una mica de la seva història.


Dissabte 14 de maig            SORTIDA EDUCACIÓ AMBIENTAL

Visita al refugi antiaeri i l'hort del Mas de l'Isern

Breu recorregut pel camí vell de Valls, engolit per polígons industrials, fins arribar al mas de l'Isern, a tocar del barranc de Martí, on encara es practica l'agricultura tradicional. Visita al refugi antiaeri, construït durant la Guerra Civil, a l'hort i una petita granja. Tota la zona, situada a la carretera del Morell, ha estat a punt d'esdevenir un nou polígon i encara té la preocupant qualificació de sòl industrial. Porteu gorra i llanterna. Sortida matinal, apta per a tothom.


Dissabte 21 de maig             TALLER

Taller de cistelleria

La cistelleria, un art tan antic com la mateixa humanitat. Vine a fer el teu cistell de vimet per collir la verdura de l'hort o per anar a buscar bolets. Lloc: Prat de la Riba, 18, pis 2on (Reus)


Diumenge 22 de maig        SORTIDA EDUCACIÓ AMBIENTAL

Les papallones dels Ports, esclat de colors

Visitarem el riuet de les Valls i un tram del riu Algars i coneixerem alguna cosa més sobre els costums d'aquests acolorits animalons. Recorregut per la zona de Les Valls d’Arnes.


Diumenge 22 de maig        XERRADA

Cultiva a casa, cultiva reciclant

Com cultivar amb materials de reciclatge. Què necessita cada planta, quan les podem plantar. Trucs i consells per començar un hortet ecològic a casa. Lloc: Hort escola de naturalistes del GEPEC Lo Caro, al costat de la biblioteca de Roquetes.


Divendres 27 de maig        DOCUMENTAL

Aprendre a menjar, aprendre a viure

Passi documental "Aprendre a menjar, aprendre a viure". Lloc: escola de naturalistes del GEPEC Lo Caro, al costat de la biblioteca de Roquetes.


Diumenge 29 de maig         ACCIÓ VOLUNTARIAT

Jornada de neteja Clean up the Med

Participa en la neteja de platja més popular de la Mediterrània: Clean up the Med.  Aquesta iniciativa nascuda el 2005  pretén ser una trobada global en la que el mateix dia, des de diferents parts de la Mediterrània, la gent més conscient  es mou per deixar una mica millor el nostre litoral.