Primers casals d’estiu de les Cargolines!

Penjat el 25 de juliol de 2023, per Adenc

La primavera del 2021 van néixer les Cargolines de l’ADENC. Un projecte amb l’objectiu de despertar el cuc naturalista que els infants porten dins i perquè aquells que ja tenen un interès naturalista tinguin un espai on continuar aprenent i descobrint el medi natural vallesà.

Els últims anys s’ha intentat impulsar els casals d’estiu de les Cargolines, però fins aquest any no s’havien pogut arribar a realitzar.

 

Els casals s’han dut a terme del passat 26 de juny al 14 de juliol al Casal Cívic de Sant Pere de Terrassa. L’horari del casal ha estat de 9h a 13h amb l’opció de què els infants es quedessin a dinar al casal. Un dia a la setmana s’ha anat d’excursió, allargant l’horari fins les 16h i els divendres s’anava a la piscina.

 

Sent el primer any que s’han fet els casals d’estiu les inscripcions han estat un èxit ja que s’hi han apuntat un total de 15 nens i nenes d’entre 6 i 11 anys d’edat.

 

Als casals s’hi han fet tot tipus d’activitats pensades i versionades en clau naturalista, sovint impulsades pel personatge de la Ginesta, una investigadora que es va quedar sense estudiants de pràctiques i que va demanar l’ajuda als infants dels casals per estudiar la biodiversitat dels entorns naturals de Terrassa.

El primer dia va donar unes llibretes de camp per cada infant per tal que poguessin fer un recull de la biodiversitat observada durant els casals, però també per poder continuar utilitzant un cop finalitzats els casals.

Primers casals d’estiu de les Cargolines! Primers casals d’estiu de les Cargolines!

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotografies dels infants decorant i completant les llibretes

Amb l’objectiu de conèixer la biodiversitat que ens envolta, tant urbana com dels nostres boscos més propers, es va aprofitar per fer el màxim d’activitats possibles a l’exterior.

De totes les activitats a l’exterior, s’en pot destacar una cursa d’orientació, un cens d’orenetes, la visita a l’hort comunitari de Plantem-nos, i les excursions al bosc de Torrebonica, al riu Ripoll i al Cosmo Caixa.

Primers casals d’estiu de les Cargolines! Primers casals d’estiu de les Cargolines! Primers casals d’estiu de les Cargolines!

 

 

 

 

 

 

Fotografies de les excurcions. 1. Bosc de Torrebonica. 2. Riu Ripoll. 3. Cosmo Caixa

Els moments més calurosos s’han pogut gaudir a dins del casal amb activitats com un taller de cianotipia, un Scape-Room naturalista, una activitat organitzada per la cooperativa El Rodal sobre el malbaratament alimentari, un “Cluedo” naturalista i fins i tot un bingo musical naturalista.

Primers casals d’estiu de les Cargolines! Primers casals d’estiu de les Cargolines!

Fotografies d’activitats al casal

S’acaben els primers casals d’estiu de les Cargolines, on s’ha pogut consolidar un grup d’infants amb molta il·lusió per seguir coneixent els entorns naturals del Vallès. Per això, amb moltes ganes podem afirmar que durant el curs vinent es continuaran organitzant activitats de Cargolines!