Sortida botànica a La Molina

Penjat el 25 de juliol de 2023, per Mireia Calvet

El passat 8 de juliol l’adenc va organitzar una sortida botànica a la Molina (Cerdanya), guiada per l’Alfred Bellés naturalista i en Jordi Pérez geògraf.

El punt de trobada va ser l’estació de tren de la Renfe de la Molina i des d’allà vàrem fer un tram del camí a Alp que transita per una avetosa (bosc d’avets). El pas va ser tranquil i pausat aturant-nos a cada planta interessant que anàvem trobant.

La vegetació estava ufanosa després de les pluges del mes de juny. Cal destacar algun exemplar de genciana (Gentiana lutea) de propietats aperitives. També vàrem trobar nabius (Vaccinium myrtillus) de fruits comestibles que estaven al punt, així com maduixers (Fragaria vesca) també estaven en fruit. Un festival de flors i fruits que no parava de meravellar-nos. Més endavant ens vàrem internar en l’avetosa plena d’una catifa de molses, amb la molsa (Hyolocomium splendens) entre moltes altres. A l’ombra dels avets vàrem fer una petita aturada per després desfer el camí per anar a dinar.

El dinar va ser prop del xalet-refugi de la Unió excursionista de Catalunya. Per aquella zona vàrem torbar un exemplar florit de marcòlic vermell (Lilium martagon).

Després de dinar vàrem agafar un camí entre mates de bàlec (Genista balansae) i serpoll (Thymus serpyllum) entre altres espècies. Fora del que són les plantes a destacar l’àliga daurada i l’aligot que vàrem poder observar mentre transitaven per aquella zona.

La tarda anava avançant i vàrem decidir posar punt final a la sortida amb un refrigeri a un bar proper a l’estació de tren de la Molina. Aquesta darrera conversa al voltant de la taula va servir per anar pensant en les properes sortides botàniques d’aquesta tardor. Amb l’alegria d’haver gaudit de la natura a poc a poc ens vàrem anar acomiadant fins a les sortides de la tardor vinent.

Text: Alfred Bellés

Sortida botànica a La Molina

Avetosa. Autor: A.Bellés

 

Sortida botànica a La Molina

Angelica Major

Sortida botànica a La Molina

Filipendula vulgaris

Sortida botànica a La Molina

Maduixera

Sortida botànica a La Molina

Solanum dulcamara

Sortida botànica a La Molina

Rhinanthus angustifolius