Es recullen, en 10 dies, 1500 signatures contra l’aeròdrom de l’Escala

Penjat el 25 d'agost de 2020, per Despatx IAEDEN

La IAEDEN-Salvem l’Empordà i el Fòrum l’Escala-Empúries, amb el suport de SOS Costa Brava,  vam redactar un manifest on es demanava la retirada del projecte d’aeròdrom per les següents raons:

  1. L’Escala té un terme municipal reduït i li queda poc espai no urbanitzat. L’aeròdrom està situat en una àrea de sòl no urbanitzable d’interès agrari i paisatgístic que cal conservar. El projecte d’aeròdrom no és compatible amb aquests usos.
  2. L’Escala forma part del Parc Natural del Montgrí, Baix Ter i Illes Medes i el seu futur passa per conservar aquests espais protegits. La conservació dels espais naturals són garantia de benestar, salut, funcionalitat ecològica i futur.
  3. El projecte d’aeròdrom té unes afectacions d’elevat abast per la contaminació acústica i per l’ocupació d’espai aeri. Viladamat té un aeròdrom i es troba a 4 km de distància del projecte de l’Escala. El servei ja està garantit i no cal seguir ocupant l’Empordà de manera insostenible amb nous aeròdroms.
  4. El canvi climàtic és una realitat i les conseqüències seran molt greus. Ara toca fer projectes que minimitzin el risc i mitiguin els gasos d’efecte hivernacle.

 

Avui, dimarts 26 d’agost, hem fet entrega d’aquestes signatures a l’ajuntament de l’Escala i els hi hem demanat que les traslladin als organismes competents d’aquesta tramitació de la Generalitat de Catalunya.

Es recullen, en 10 dies, 1500 signatures contra l’aeròdrom de l’Escala

The post Es recullen, en 10 dies, 1500 signatures contra l’aeròdrom de l’Escala appeared first on IAEDEN - Salvem l'Empordà.