Acció en defensa del territori al Festival Acústica de Figueres

Penjat el 6 de setembre de 2023, per Despatx IAEDEN

El divendres 1 de setembre diferents membres del grup d’acció de la IAEDEN-Salvem l’Empordà van pujar a l’escenari principal del Festival Acústica de Figueres, abans de l’actuació dels Tyets, i van llegir un manifest a favor d’una transició energètica justa i democràtica.

El text que es va llegir va ser aquest: Des de Salvem l’Empordà considerem que la transició energètica ha de ser justa i democràtica. No pot ser que les multinacionals elèctriques de sempre decideixin com i on volen instal·lar els seus macroparcs, ja que només prioritzen els seus beneficis econòmics.

La transició energètica s’ha de basar, primer de tot, en un decreixement del consum elèctric i de recursos naturals per part de la societat. Aquest pas és imprescindible. Llavors s’han d’impulsar projectes de producció elèctrica que responguin a les necessitats reals de la societat, que estiguin adaptats al territori i impulsats des de l’interès públic per comunitats energètiques, cooperatives o empreses públiques. A la nostra comarca s’estan planificant macroparcs en espais molt rics en biodiversitat, com l’Albera i el golf de Roses. Les directives europees diuen que no es pot fer la transició energètica en perjudici de la biodiversitat. Exigim al govern català i espanyol que compleixin aquestes directives europees i aturin immediatament aquests projectes!

Sí a una transició energètica justa i democràtica!

No als macroparcs eòlics!

Defensem el territori!

Salvem l’Empordà!

The post Acció en defensa del territori al Festival Acústica de Figueres appeared first on IAEDEN - Salvem l'Empordà.