Nota de premsa: Districte Zero i ADENC organitzen el Parking Day Terrassa 2023

Penjat el 8 de setembre de 2023, per Adenc

Divendres 15 de setembre als carrers Montserrat i Sant Gaietà, l’Associació Districte Zero i l’Associació ecologista Adenc, organitzen a la nostra ciutat una nova edició del Parking Day.

 

Les dues entitats impulsen i organitzen una nova edició de l’esdeveniment, aquest cop amb activitats adreçades a un públic més familiar però amb el mateix esperit reivindicatiu de sempre, d’aquest esdeveniment ecologista a escala mundial. 

 

El Parking Day Terrassa 2023 enxarxa el Districte Zero, l’ADENC  i una pila de projectes locals amb valors basats en l’economia cooperativa i de proximitat, la cultura lliure i comunitària i les cures al teixit veïnal amb un urbanisme més amable i ecologista.   

 

El Park(ing) Day és un esdeveniment anual que té lloc en diverses ciutats de tot el món. Es tracta d’una acció de ciutat performativa, educativa i reivindicativa, on diverses entitats, col·lectius i ciutadania en general, transformen de forma temporal places d’aparcament en parcs, jardins i altres formes d’espai públic amb l’objectiu de reivindicar un model de ciutat centrat en les persones i en el medi ambient. Es necessiten models de ciutats que deixin el cotxe-centrisme i posin al vianant al centre, que fomentin la mobilitat sostenible i creïn espais segurs i saludables per a les persones. 

 

Aquest any es proposen novament els carrers del Districte Zero, que són els entorns del Vapor Albinyana, per l’esdeveniment. Dins la programació, a les 18 h la contacontes Crisspeta presentarà “Cuques on sou”, una proposta de l’associació MEL. A les 19h hi haurà el taller “Posa a punt la teva bici infantil” de la mà de la Cooperativa de ciclologística La Terrassenca i Barri Futur.  A més a més, hi haurà un espai per conèixer les entitats del Parking Day i  un espai de jocs infantils. A més a més, també es comptarà amb la Cafeta del Candela al carrer i, finalment, s’amenitzarà la jornada amb una mica de musiqueta.

 

Així doncs, divendres 15 de setembre, des de les 17 i fins a les 21 hores, les places d’aparcament  del carrer Montserrat i Sant Gaietà oferiran a les ciutadanes de Terrassa un espai per transformar les places d’aparcament en un espai de joc i gaudí però també en espais per reivindicar ciutats més verdes, per les persones, amb entorns més saludables, amigables i pensades per a totes.

 

Des de Districte Zero i Adenc es vol convidar a totes les ciutadanes de Terrassa a gaudir i participar en aquest esdeveniment ecologista, social i reivindicatiu.

Nota de premsa: Districte Zero i ADENC organitzen el Parking Day Terrassa 2023