RESULTATS DELS BIOBLITZ DE LA PLANA DEL VALLÈS 2023

Penjat el 29 de juny de 2023, per Adenc

A la primavera del 2023 hem realitzat amb gran èxit els dos Bioblitz a la Plana del Vallès i ja en tenim els resultats!

Aquest projecte neix de la necessitat de valorar els espais naturals de la plana del Vallès que es troben en un estat de protecció menor que els parcs naturals, però que tenen un gran valor, entre d’altres, per la seva funció de connectors ecològics.

Què és un Bioblitz?

És un esdeveniment participatiu de ciència ciutadana que tracta de trobar i identificar el major número d’espècies de flora i fauna en un lloc determinat en 24 hores.

 

Aquesta any a la plana del Vallès n’hem realitzat dos:

-Els dies 24 i 25 de març vam organitzar el II Bioblitz que es realitzava al campus de la UAB. Va ser un èxit en quan a participació i identificació d’espècies.

RESULTATS DELS BIOBLITZ DE LA PLANA DEL VALLÈS 2023

-El 12 i 13 de maig va haver-hi el I Bioblitz a l’Anella Verda de Terrassa, on tot i la pluviositat i el temps inestable, la gent va assistir-hi amb moltes ganes!RESULTATS DELS BIOBLITZ DE LA PLANA DEL VALLÈS 2023

 

Adjunt us deixem la memòria dels resultats dels Bioblitz de la Plana del Vallès 2023

 

Aquests dos Bioblitz han sigut possibles gràcies a la col·laboració de diferents entitats i institucions com són l’ADENC, el CREAF, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Fundació Autònoma Solidària (FAS), la Institució Catalana d’Història Natural, el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, Europarc, l’Anella Verda de Terrassa, l’Ajuntament de Terrassa, i amb el suport de la Diputació de Barcelona i del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya.

RESULTATS DELS BIOBLITZ DE LA PLANA DEL VALLÈS 2023