Tornem a engegar el projecte d’ApS Fem més viva la plana del Vallès

Penjat el 5 d'octubre de 2023, per Adenc

L’ADENC tornem a engegar el projecte d’aprenentatge i servei Fem més viva la plana del Vallès: millorem el riu, el bosc i la ciutat. Una iniciativa que es duu a terme des del curs 2019-20 i que ara el repetim per seguir treballant els mateixos objectius.

Aquest és un projecte d’educació per l’acció en què volem potenciar les habilitats dels participants per decidir i dur a terme accions de millora del seu entorn natural o urbà proper.

 

S’inicia buscant l’interès dels infants i joves en els àmbits en què treballem i proposant-los col·laborar-hi. Volem implicar-los en la millora d’algun espai de la plana del Vallès: bosc de ribera, mosaics de camps i boscos de la plana mediterrània o els hàbitats urbans.

 

Els engresquem a investigar sobre l’àmbit que volen treballar i dissenyar el seu pla d’actuació. Sense perdre de vista la capacitat d’innovació, els proposem un ventall d’accions.

 

Aquestes accions de servei estan encaminades a fomentar la vegetació i fauna autòctones, extreure espècies invasores, recollir dades amb l’ajuda d’eines de ciència ciutadana, fer difusió del projecte i de les problemàtiques abordades.

 

Aquest curs ja ens hem reunit amb els diferents centres i en alguns casos ja hem començat algunes sessions. Enguany treballarem amb cinc escoles i instituts de Terrassa i Sabadell, i l’any vinent amb cinc centres d’ensenyament més. Hi participen:

 

  • Escola El Vapor (Terrassa)
  • Escola Joan Maragall (Sabadell)
  • Escola Samuntada (Sabadell)
  • Institut Arraona (Sabadell)
  • Escola Ramar 2 (Sabadell)

Els materials didàctics associats al projecte, que estan disponibles a través del web de l’ADENC, inclouen:

Aquest projecte rep el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, dels Ajuntaments de Sabadell i Terrassa i del Servei d’Ocupació de Catalunya – Fons Social Europeu – Iniciativa d’Ocupació Juvenil.

 NdP en pdf