Sortida botànica Moianès.

Penjat el 8 d'octubre de 2023, per Mireia Calvet

Aquesta vegada, el nostre guia, en Romà Rigol, ens proposa una sortida una mica diferent de les que fem normalment, en aquest cas es tracta d’obervar la natura de ben a prop i de fer-nos preguntes sobre allò que no coneixem, bo i deixant a un costat, tot allò que ja sabem.

Per això, aquest dissabte 7 d’octubre ens trobem a l’entrada de la urbanització Pinars de Badó, per arribar-hi cal seguir la C-59, i agafar un trencall passat Sant Feliu de Codines, abans d’arribar a Sant Quirze Safaja.

La primer part de la sortida, la dediquem principalment a l’observació, la primera parada és sota un roure monumental i la segona en un prat de sega on el Romà ens mostra una espècie de margarida borda, ben rara a la comarca, la Tripleurospermum inodorum. Després de contemplar aquesta curiositat, ens endinsem de ple en l’objectiu de la sortida: l’observació conscient, atenta i imaginativa de la natura. Durant tot el matí, ens entretenim observant diferents plantes, la disposició de les seves fulles, oposades, alternes, esparses, el Romà ens parla de les diferents adaptacions de les plantes per captar el màxim de llum del sol, per evitar l’evaporació de l’aigua… el seu coneixement és molt ampli i és impossible resumir-lo en aquesta crònica, per això, si teniu interès a saber més d’aquestes temes, us recomanem el seu blog, un pou de ciència:

https://allucdecuc.blogspot.com/2019/06/soc-roma-rigol-muxart_6.html

Després d’aquest matí dedicat a l’observació, fem una curta caminada per trobar un lloc adient per aturar-nos a dinar. La tarda la dediquem a l’observació del paisatge, molt transformat pels humans, fent una caminada fins a tornar als cotxes.

Sortida botànica Moianès.

Tripleurospermum inodorum

Sortida botànica Moianès.

Detall de les llavors de Tripleurospermum inodorum Autora: Rosa Muntané

Sortida botànica Moianès.

Plantago Major

Sortida botànica Moianès.

Detall llavors Flor de panical. Autora: Rosa Muntané

 Sortida botànica Moianès.