La situació al Fluvià Marina és ja insostenible

Penjat el 28 de juny de 2023, per Despatx IAEDEN

Aquest dissabte s’inaugurarà la guingueta que s’hi ha instal·lat a la zona, sumant-se a altres activitats sense llicència com el càmping de caravanes i el cobrament per aparcar.

L’estiu del 2021 la IAEDEN vam presentar la primera denúncia per activitats il·legals a la desembocadura del riu Fluvià, a Sant Pere Pescador. En aquest cas va ser pel tancament del camí del Joncar, de titularitat pública, i pel cobrament per aparcar a la zona, a més de la col·locació d’una sèrie d’infraestructures (barrera i caseta de cobrament) sense cap tipus de llicència. Des de llavors, cap de les administracions ha fet res per aturar totes aquestes actuacions per part del promotor i propietari dels terrenys.


En els últims mesos hem intentat treballar amb l’Ajuntament de Sant Pere Pescador i els diferents departaments de la Generalitat per aconseguir una actuació consensuada i que posi fi a les repetides agressions i activitats que es duen fent en els últims anys, tot buscant una solució definitiva per un bolet urbanístic que va quedar del que havia de ser una Empuriabrava 2.0. Malgrat les repetides reunions mantingudes amb les diferents administracions implicades, no hem aconseguit cap avançament en una situació il·legal que dura des de fa 2 anys. Fins i tot algunes d’elles no han contestat a cap dels requeriments, peticions i denúncies fetes.


És per aquesta raó, que des de la IAEDEN-Salvem l’Empordà i la plataforma ciutadana Grup en Defensa de la Gola del Fluvià, estem acabant d’estudiar de portar la inoperància i deixadesa per part de les administracions a la Fiscalia. Ja n’hi ha prou.

The post La situació al Fluvià Marina és ja insostenible appeared first on IAEDEN - Salvem l'Empordà.