Foto activitat GEPEC representa candidatura pedra seca Patrimoni Cult. Im. Humanitat

Penjat el 4 d'abril de 2017, per GEPEC

Foto activitat GEPEC representa candidatura pedra seca Patrimoni Cult. Im. Humanitat

Per iniciativa de Grècia i de Xipre, i amb la incorporació de  sis països més, entre ells Espanya, es va iniciar el procés de preparació de l’expedient de la candidatura internacional perquè la tècnica tradicional de la pedra seca del Mediterrani sigui declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

El text serà remès a la Coordinació Internacional, assumida per Xipre i Grècia, que, amb els expedients dels altres països participants, en presentarà la candidatura abans del 31 de març, data límit per lliurar la candidatura internacional a la Secretaria del Comitè per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial de la Unesco. En cas de ser positiva, s’aprovarà el mes de novembre de 2018.

Una de les 10 fotos seleccionades, de l’Estat Espanyol, per representar la candidatura internacional de la pedra seca és de Catalunya i és una fotografia de la restauració de la barraca del Ventanes, situada al terme de Mont-roig, el 2 d’octubre del 2010, una activitat que va organitzar el GEPEC i el Centre Miró-Grup Barracaire de Mont-roig del Camp. En aquesta fotografia es pot observar als voluntaris treballant en la rehabilitació d’aquesta construcció.