Jornada a Berga i presentació del documental de La Directa, “Revolta contra la incineració”.

Penjat el 16 de gener de 2020, per Cepa

La Plataforma Anti-Incineradora de Cercs organitza aquesta Jornada que aportarà informació sobre els nous projectes d’incineració de residus que amenacen el Berguedà i molts altres territoris catalans, com Les Garrigues (Juneda), o els entorns  metropolitans de Barcelona (TERSA; fàbriques de ciment de Montcada, Sant Vicens dels Horts-Pallejà).

La Jornada abordarà els diversos impactes ocasionats per aquests sistemes obsolets de tractament de residus, inacceptables des d’un punt de vista de la prevenció, la protecció de la salut i del medi, l’aprofitament dels recursos i el foment de models econòmics que impulsin el bé comú. Està confirmada la participació del professor Eduard Rodríguez Farré de l’institut d’investigacions biomèdiques de Barcelona-CSIC. Hi intervindran també advocats i activistes de diferents plataformes de rebuig a la crema de residus. Vegeu el programa provisional pendent de confirmació a: Jornades PAIC

Jornada a Berga i presentació del documental de La Directa, “Revolta contra la incineració”.Durant la Jornada s’estrenarà el documental de La Directa, “Revolta contra la incineració”, que analitza la creixent oposició popular als nous projectes d’incineració de residus, així com la iniciativa social de les entitats incloses a la Plataforma ciutada Residu Zero (PCRZ) que han portat al Parlament la demanda de moratòria a noves instal·lacions de crema i d’abocament de residus mentre no s’aprovi una nova Llei de prevenció de residus, actualment en procés d’elaboració per partdel Govern.