Mobilització anul·lada: 21 d’octubre Cadena humada per defensar La Budellera

Penjat el 11 d'octubre de 2017, per GEPEC

Mobilització anul·lada: 21 d'octubre Cadena humada per defensar La Budellera


Aquesta mobilització queda anul·lada fins a una propera data, vegeu comunicat de la Plataforma

#SalvemLaBudellera

*On volen construir?*

A la Budellera a un dels pocs boscos que queda al voltant de Tarragona i per tant a un dels seus pulmons, a una de les àrees verdes amb característiques, úniques, de connectivitat biològica, de la zona costera i l’Anella Verda, amb un bonic paisatge de boscos, camins romans, construccions de pedra seca, vistes al mar i zones de cultiu.

Aquest macro projecte urbanístic afecta a una àmplia franja de terreny que discorre entre les instal·lacions del Club Gimnàstic, Cala Romana, la urbanització Boscos, el front marítim de la Platja Llarga i el traçat de l’A-27 al seu pas per aquest espai del terme municipal de Tarragona.

*Volem transparència:*

El projecte urbanístic PP24 i 34 (La Budellera) va ser dissenyat pel despatx Milà, el fundador d’aquest és l’actual Edil d’urbanisme de Tarragona.
Sembla ser que no hi ha objectivitat ni moral dins el Govern actual a Tarragona en aquesta qüestió.
A corre cuita volen aprovar el Pla urbanístic abans de que la Generalitat els obligui a complir la futura Llei de Territori.
Gràcies al moviment social i ecologista juntament amb experts i tècnics hem aconseguit plantar cara i deixar veure que hi ha un altre tipus d’urbanisme més evolucionat i adaptat als nous temps.

*Un altre urbanisme és possible:*
Cal una ciutat amable i accessible pensada pels tarragonins que hi viuen, no pels especuladors.
Volem que és repensin exhaustivament el POUM de Tarragona, repensar l’urbanisme cap a un model de ciutat sostenible i compacta en la linea del que defensa la nova Llei de Territori i que recomanen experts plurisdiciplinars.
NO VOLEM UNA CIUTAT DISGREGADA/DISEMINADA EN BARRIS ON HAGIS D'AGAFAR EL COTXE PER PORTAR ELS NENS AL COLE, ANAR AL METGE, PER A TOT.

*És necessari construir?* És vital dignificar la part baixa de Tarragona, s’està degradant i abandonant, el CASC antic de la ciutat deTarragona, Patrimoni de la Humanitat, està caient COM JA VA CAURE CASA FOIXÀ I CA L'ARDIACA ESTÀ A PUNT, els seus petits
comerços estan en risc per la nova construcció de centres comercials. És necessària la revalorització dels barris de Ponent I LA SEVA CONECTIVITAT, que lluiten desde fa anys per ser escoltades les seves necessitats, restaurem les zones verdes, zones humides, hortes, cultius, boscos i els camins allunyats de les carreteres. Rescateu els pisos dels bancs, rescateu les persones desnonades. Hi ha aprop de 8000 habitatges buits declarats. No toca fer un barri nou a l’extrem del municipi.

*Volem que es respecti i és protegeixi tot l’entorn de l’Anella Verda
(Francolí-Terres del Gaià), el pulmó verd de Tarragona I UNA ZONA
INMILLORABLE PER PASSEJAR, CAMINAR, ANAR EN BICICLETA, ETC..*

*-La seva connectivitat biològica i/o ecològica*

*-La flora i conseqüentment la fauna costanera.*

*-El paisatge costaner i la biodiversitat.*

*-Les últimes platges naturals que ens queden;*


*Si #SalvemLaBudellera #SalvemLaPlatjaLlarga*