Penjat el 8 d'octubre de 2019, per Adenc
El passat dissabte 5 d’octubre va tenir lloc el primer taller per apendre a fer olis aromatitzats a càrrec d’Andrea Costas Aranda de Sana Hortis i membre del grup de l’hort de l’ADENC. Aquest taller s’emmarca en un nou projecte d’horta-jardi comestible, amb una visió ecològica i comunitaria de les hortes municipals de Can Roqueta, situades al marge del riu Ripoll en el seu pas per Sabadell.
A l’inici del taller es va fer una visita a les 18 parcel·les gestionades per entitats veïnals, socials i terapeutiques que hi ha actualment, i es va aprofitar per observar la biodiversitat faunística de l’entorn.
Els assistents van poder veure i experimentar de primera mà com elborar olis amb productes de l’hort, ecològics i de proximitat! L’Andrea ens va explicar els diferents olis i les seves propietats, amb diferents aromes i sabors per preparar amanides i condimentar altres plats.
Tant grans com petis s’ho van passar d’allò més bé seguint les indicacions de l’Andrea i va resultar un matí molt entretingut, que va acabar amb un tastet de pa amb tomàquet de l’hort i olis aromatitzats amb orenga, romaní i un to de picant!
En aquest enllaç trobareu totes les receptes dels olis i les seves propietats!