MONOGRÀFIC D’INTRODUCCIÓ A L’ARACNOLOGIA

Penjat el 17 de març de 2024, per Limnos

En una nova col·laboració amb el Museu Darder, si seguint l’èxit del curs d’abelles de l’any passat, Limnos coorganitza aquesta primavera una altra sessió monogràfica d’un grup d’artròpodes poc reconegut: les aranyes.

Les aranyes són molt present a les vides de la gent però tristament poc estimades, en bona part per l’estigma que arrosseguen. Però són un grup fascinant, i hi ha persones expertes realment entregades al seu estudi, les aracnòlogues.

Dos d’ells, en Marc Domènech i l’Adrià Bellvert, vindran al Museu Darder a fer-nos un curs d’introducció a l’aracnologia aquest maig. En aquest monogràfic podrem conèixer molt més sobre la biologia, el comportament i la funció ecològica de les aranyes, així com la seva diversitat i principals espècies, i de passada potser desfer alguna falsa creença. 
A la tarda, a la sortida de camp podrem posar en pràctica part del coneixement après durant la sessió teòrica matinal i sortirem a reconèixer les principals espècies presents a la zona.

No dubteu en apuntar-vos!

Data: 27 de maig (dissabte)

  • Matí: Sessió teòrica al Museu Darder de 10:30h a 13h. Introducció al món de les aranyes: diversitat i ecologia.
  • Tarda: Sortida al camp, per l’entorn de Banyoles, de 14:30 a 18:00h aproximadament. Posarem en pràctica la identificació d’aranye en els seus hàbitats preferents.

Hora: 10:30 h
Lloc: Sala d’Actes del Museu Darder de Banyoles
Professorat: Marc Domènech i Adrià Bellvert
Organitzen: Limnos, Museu Darder, Ajuntament de Banyoles
Preu: 10 euros (5 euros per socis de Limnos)
Amb el suport de: Diputació de Girona, Generalitat de Catalunya, Departament de Cultura.

En aquesta edició no tenim el reconeixement del Departament d’Ensenyament.

MONOGRÀFIC D’INTRODUCCIÓ A L’ARACNOLOGIA