NOTA DE PREMSA – ACAMPADA CONTRA LA RONDA NORD – 28 i 29 octubre

Penjat el 20 d'octubre de 2023, per Adenc

NOTA DE PREMSA  – STOP C58 RONDA NORD – CAMPANYA CONTRA EL QUART CINTURÓ

Les plataformes STOP C58 RONDA NORD – CAMPANYA CONTRA EL QUART CINTURÓ convoquen als barris de Can Deu, Sant Julià, Ca n’Oriac, la Plana del Pintor i La Roureda de SABADELL l’activitat de MANIFESTACIÓ-ACAMPADA CONTRA LA RONDA NORD.

CONVOCATÒRIA

La convocatòria és una manifestació que es realitzarà al bell mig dels BARRIS DEL NORD de Sabadell, per on pretén que passi la PROPOSTA DE RONDA NORD que impulsen l’alcaldessa de Sabadell i l’alcalde de Terrassa, amb un conjunt de demandes totalment inversemblants de soterraments impossibles tant a la trama urbana com al medi natural del Rodal, i amb grans enllaços viaris.

MANIFEST

S’ha fet un Manifest de 10 MOTIUS MOLT CLARS PER LA CIUTADANIA, i pels quals ES DEMANA LA PARALITZACIÓ DE LA PROPOSTA. Una proposta que nega l’emergència climàtica, que no prioritza la mobilitat sostenible i suposarà una pèrdua de biodiversitat. La prioritat al Vallès es la inversió en transport públic i la preservació dels seus espais naturals.

1. La B-40, el Quart cinturó i la Ronda Nord són el mateix. La Ronda Nord és com han anomenat al tram del Quart Cinturó que volen fer des de Terrassa a Sabadell i Castellar. Un eufemisme per confondre a la ciutadania.

2. El Quart Cinturó o Ronda Nord no descongestionarà la Gran Via. Dels 33.000 cotxes que hi passen al dia, 30.000 són interns de Sabadell.

3. El conveni de la B-40 va ser xantatge ambiental per aprovar els pressupostos de la Generalitat de Catalunya de 2023 per part del PSC, al que ERC va cedir.

4. És econòmicament impossible construir el Quart Cinturó de forma soterrada. Utilitzen aquesta imatge per fer millor màrqueting d’una infraestructura innecessària, contaminant i indesitjada.

5. La Ronda Nord és el primer pas per requalificar terrenys i projectar nous creixements als barris del nord de Terrassa i Sabadell.

6. El Quart Cinturó és competència del “Ministerio de transportes -MITMA”. La Generalitat no en té cap competència, i per tant no pot existir cap acord obligatori entre l’Estat i la Generalitat.

7. La Ronda Nord tindrà un gran impacte ambiental als barris del nord de Sabadell. Provocarà contaminació acústica i de l’aire.

8. La construcció del Quart Cinturó al llarg de tot el Vallès fragmentarà el mosaic agroforestal de la plana del Vallès. Imprescindible per mantenir la biodiversitat i els serveis ecosistèmics que ofereix, així com per mantenir espais agrícoles com el Parc Agrari de Sabadell.

9. La Ronda Nord destruirà la connectivitat ecològica de la Via verda que connecta els Parcs Naturals de Sant Llorenç i Collserola.

Un espai necessari pel pas de fauna i també important espai de lleure del veïnat.

10. La ronda Nord és un acte que es pot tipificar com a Ecocidi pels seus efectes sobre la salut pública, el canvi climàtic la petjada de carboni, el consum del paisatge, la disponibilitat d’aigua i els ecosistemes del Vallès.

ACTIVITATS

S’ha fet un PLANING D’ACTIVITATS des del DISSABTE 28 Oct. al MATÍ fins al DIUMENGE 29 Oct. al MIGDIA que conformen tot tipus d’actuacions per donar a conèixer LA PROBLEMÀTICA AMBIENTAL DEL QUART CINTURÓ I LA RONDA NORD DE TERRASSA I SABADELL.

Es proposen moltes activitats que consten a continuació; XERRADES INFORMATIVES, PARADES D’ENTITATS, CONCERTS, ACTIVITATS DE NATURA, BICICLETADA, CERCAVILA, DINAR POPULAR I ACAMPADA NOCTURNA CONTRA LA RONDA NORD.

L’OBJECTIU

L’objectiu és apropar als veïns i veïnes dels barris Nord de Sabadell la PROBLEMÀTICA AMBIENTAL ÉS IMPORTANT AL VALLÈS DELS DARRERS 40 ANYS, i explicar que portem 30 ANYS DE LLUITES AMBIENTALS CONTRA EL QUART CINTURÓ.

PROGRAMA D’ACTIVITATS

NOTA DE PREMSA – ACAMPADA CONTRA LA RONDA NORD – 28 i 29 octubre

NOTA DE PREMSA