Premis Josep M. Àlvarez de treballs de recerca: Premiats de 2016

Penjat el 4 de juliol de 2016, per Iaeden

El divendres, 1 de juliol, es va celebrar l’entrega dels premis als treballs de recerca de batxillerat amb un primer premi i dos accèssits. L’acte d’entrega dels premis es va fer conjuntament amb l’Institut d’Estudis Empordanesos (pels Premis Albert Compte) i la Càtedra Viticultura iEnologia de l’UdG (Premi Narcís Fages de Romà).

Pel que fa els Premis Josep M. Àlvarez a treballs de recerca ambiental de la IAEDEN, s’ha atorgat el primer premi a l’Enric Planas Puig pel seu treball “Biodigestors: Estudi d’un biodigestor a nivell domèstic”. El jurat ha destacat “l’interès que posa l’alumne en tres objectius importants per la transformació social envers la sostenibilitat ambiental: 1) cercar solucions econòmiques que facilitin la generació d’energia domèstica de manera democràtica, tot alliberant-se de les dependències del mercat, 2) fer-ho pensant en la població del Sud Global, i 3) cercar fórmules que permetin fabricar els digestors reutilitzant i reciclant materials provinents del rebuig.

Els dos premis accèssits se’ls han endut en Pau Torramilans Freixas pel treball “La influència de la resclosa i la presa nova de Colomers a l’ecosistema del riu Ter” i l’Albert Compoaña Sabrià pel treball “Gorg de cabretes”.

Premis Josep M. Àlvarez de treballs de recerca: Premiats de 2016

Entrega dels premis juvenils de recerca a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Figueres, divendres 1 de juliol de 2016. Foto d’Àngel Reynal.

Us deixem aquí unes paraules d’en Llorenç Pascua, president de la IAEDEN-Salvem l’Empordà, dedicat a tots i totes les participants en el concurs i també als seus professors:

Premis Josep M. Àlvarez de treballs de recerca: Premiats de 2016 Premis Josep M. Àlvarez de treballs de recerca: Premiats de 2016