Presentació de l’Agenda Llatinoamericana 2017

Penjat el 11 de gener de 2017, per Limnos

Presentació a Banyoles de l’Agenda Llatinoamericana.

Dijous,  12 de gener

  • A les 8 del vespre al Museu Darder
  • Organitza: Banyoles Solidària, Limnos i Can Butinyà-Comerç Just

L’any 1992, coincidint amb els actes reivindicatius en motiu del 500 anys de l’arribada dels espanyols a Amèrica, es va editar la primera Agenda Llatinoamericana. L’Agenda va ser una iniciativa de José María Vigil i de Pere Casaldàliga per a fer una eina de reflexió al voltant de temes polítics i socials des d’una vessant constructiva i crítica.

Amb aquest objectiu, cada any l’Agenda inclou un centenar de pàgines amb firmes tant prestigioses com Saramago, Frei Betto, Leonardo Boff, Eduardo Galeano i Pere Casaldàliga. Alguns dels lemes de l’Agenda han estat ‘Exigim i fem una altra democràcia’, ‘Per una altra humanitat, una altra comunicació’ o ‘Les cultures en diàleg’.

El titol de l’any 2017 és ECOLOGIA INTEGRAL: RECONVERTIR-HO TOT

“Només deixarem de destruir la natura –i d’autodestruir-nos- quan ens dotem d’una nova visió que ens faci conscients de la dimensió sagrada de la natura i del nostre caràcter plena i orgullosament natural.”

Durant l’acte intervindrà Jordi Planas president de la comissió de l’Agenda Llatinoamericana a Catalunya, Salvador Martí, Dolors Terrades i un representant de Limnos, i l’acte finalitzarà amb una actuació musical d’Alfons Encinas.