Primera jornada d’anellament científic d’ocells de la temporada

Penjat el 6 d'octubre de 2017, per Daba System

El dia 24 de setembre va tenir lloc la primera jornada d’anellament científic d’ocells de la temporada. El dia es presentava prometedor, perquè és època de pas d’ocells que estan en migració provinents de terres del nord d’Europa cap al sud, aturant-se a la Península Ibèrica o arribant fins al continent africà. La primera batuda a les xarxes no ens va decebre, ja que vam poder anellar una nova espècie, el Tallarol gros.
El Tallarol gros és un ocell que ens visita a la primavera i que cria a la Catalunya humida: Pirineu i Prepirineu al nord i a les muntanyes de la serralada Litoral i Prelitoral, preferint una franja altitudinal entre 1000 i 1800 metres. Pot fer dues postes per temporada i s’alimenta de petits invertebrats i fruits. A finals d’agost i durant el mes de setembre inicia el seu viatge cap al sud on passarà l’hivern, aicí doncs els tres exemplars anellats, estaven probablement en migració.
La jornada també ens ha permès anellar altres espècies que estaven igualment de pas com la Boscarla de canyar amb 9 exemplars, o el Mastegatatxes, amb un exemplar.
Tallarol gros.
L’ocell més anellat ha estat el Tallarol de casquet amb un total de 19 exemplars, alguns dels quals estaven probablement en migració. Destacaríem també l’anellament de tres Rossinyols bords,  dos Blauets, una Mallerenga blava, un Pit-roig, una Merla i un Tallarol capnegre, el nombre total d’ocells anellats va ser de 43.