Penjat el 24 de febrer de 2020, per Adenc
Vivim, Respirem, Replantegem Sabadell és un projecte presentat per l’ADENC (Associació per la Defensa i l’Estudi de la Natura) que va sortir guanyador dels pressupostos participatius Construint Ciutat 2019 de Sabadell. Aquest és un projecte que té l’objectiu de repensar de forma col·lectiva la ciutat en clau sostenible. Busquem millorar la qualitat dels espais urbans de Sabadell, fent-los més acollidors per les persones i tots els seus habitants. Una iniciativa per reverdir la ciutat, afavorint la fauna i flora autòctones, augmentant la biodiversitat de la ciutat i millorant la qualitat de l’aire. Aquest projecte es realitza conjuntament entre ADENC, UrbaNins, un col·lectiu d’arquitectes i urbanistes, i els centres d’investigació i recerca Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF) i el Centre Tecnològic de Telecomunicacions de Catalunya (CTTC).
Després dels primers mesos de treballar en el projecte, el dia 27 de febrer a les 19h a l’auditori del centre cívic de Cal Balsach, es presentaran els primers resultats de la diagnosi urbanística, de biodiversitat i de qualitat de l’aire dels barris del nord de la ciutat de Sabadell, per tal de conèixer el seu estat i saber quines actuacions i propostes són necessàries per actuar al respecte, per tal de millorar la qualitat d’aquestes zones. Un grup d’estudiants de la UAB també ens presentaran els resultats del seu TFG (Avaluació i proposta de millora de l’estat de la biodiversitat arbòria i arbustiva a la ciutat de Sabadell) fet en relació amb aquest projecte.
Un cop presentats els resultats s’iniciarà una taula rodona amb la participació de d’experts en diferents temàtiques, membres del col·lectiu Camins Escolars Sabadell, Maties Serracant, geògraf de Sabadell, i Jeroen de Bont, de ISGlobal. Posteriorment s’obrirà un torn de debat de preguntes amb la participació de tots els assistents.
Aquesta serà la primera presentació d’un projecte que continuarà desenvolupant-se fins al juny del 2020, i que també cerca la participació de diferents agents de la ciutat. Actualment, un bon nombre de voluntaris, centres educatius de la ciutat (Escola Joan Maragall, Escola Can Feu, IES Ca n’Oriac i IES Ferran Casablanques) i l’associació ETHOS, estan participant d’aquest projecte.