Resultats de la XXX edició dels Premis Josep Maria Álvarez

Penjat el 24 d'abril de 2020, per Iaeden

Aquest any la situació creada per la pandèmia de la Covid 19 ens ha agafat en plena edició d’aquests històrics Premis Juvenils de Recerca de Natura i Medi ambient, que organitzem conjuntament amb l’Institut Ramon Muntaner, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Figueres, i que convoquem conjuntament amb els Premis de Recerca d’Humanitats i Ciències Socials, Albert Compte, organitzats per l’IEE. No obstant l’anòmala situació, hem trobat fórmules digitals per poder reunir el jurat, triar els guanyadors, i posteriorment fer l’entrega de premis.

Volem agrair als participants, als membres del jurat, a les entitats i a tota la gent que va col·laborar en la realització d’ aquests premis.

Us presentem a continuació els treballs guanyadors.

PRIMER PREMI:

Títol del treball: SOS COSTA BRAVA plataforma de lluita contra el tsunami urbanístic.

Autora: Marina Cruz Martín

Valoració: Pel tractament de l’actualitat de la problemàtica mediambiental, el seu interès social, el seguiment  i activisme de les campanyes ecologistes destinades a la protecció de l’entorn.

PREMIS ACCÈSSITS:

Primer:

Títol del treball: Plàncton quilòmetre 0

Autor: Quim Jové Juncà

Valoració: Treball original i innovador pel que fa a la recerca de fonts alimentaries alternatives, de proximitat i sostenibles, destacant en la recerca el paper del plàncton dins l’ecosistema marí.

Segon:

Títol del treball: Devoradores de boixos

Autora: Cinta Pellicer Tombas

Valoració: Originalitat en el plantejament i la realització d’una experimentació seguint una hipòtesi i la seva comprovació. Conscienciació d’una problemàtica mostrada extrapolable a d’altres espècies.