Penjat el 18 de març de 2019, per Adenc
L’arribada fa un parell d’anys de l’eruga asiàtica del boix (Cydalima perspectalis), que està devorant els boixos de les nostres muntanyes i fa témer per la seva desaparició total, és un greu motiu de preocupació per als excursionistes i amants de la natura en general.
Aquest Cafè Científic ens servirà per saber-ne més i per parlar de les plagues que afecten els arbres dels nostres boscos: la processionària del pi, la grafiosi dels oms, el tomicus, etc. Quin perill representen? Hi ha cap solució? N’arribaran de noves?
Aquest segon Cafè Científic se celebrarà el pròxim dimarts, 19 de febrer, a les 19:00 h a la seu de la Unió Excursionista de Sabadell, al carrer Salut, 14-16 (Sabadell).
Com a convidat especial al Cafè comptarem amb la participació de Jorge Heras, enginyer forestal, cap de la Secció de Planificació del Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat de Catalunya.
Aquesta xerrada prossegueix el cicle de Cafès Científics d’aquest 2019 a Sabadell, un conjunt de xerrades informals que organitzen vuit entitats de la ciutat dedicades a la recerca i a la seva divulgació.
Cafès científics Sabadell 2019
L’Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont (ICP), l’Associació per la Defensa i Estudi de la Natura (ADENC), l’Agrupació Astronòmica de Sabadell, la Fundació Bosch i Cardellach, la Corporació Sanitària Parc Taulí, La Ruda amics de Can Deu per a l’agricultura ecològica, la Unió Excursionista de Sabadell (UES) i l’Acadèmia de Ciències Mèdiques organitzen la setena edició del programa de Cafès Científics a Sabadell.
Els Cafès Científics són una acció de divulgació científica liderada inicialment per la societat civil que es va posar en marxa el 1998 a Leeds (Anglaterra) amb l’objectiu de parlar de ciència fora de l’entorn acadèmic i d’atraure el públic no habitual. Els Cafès científics de Sabadell s’han unit a la xarxa internacional de Cafès Científics.