SORTIDA DE BOTÀNICA A RIPOLL

Penjat el 4 de juny de 2018, per Julià Font

SORTIDA DE BOTÀNICA A RIPOLLSORTIDA DE BOTÀNICA A RIPOLL

Finals de maig d’una primavera plujosa. Un bon moment per fer un recorregut pels espais naturals de Ripoll (zona del Catllar), amb una representació molt variada de la vegetació de mitja muntanya. Cal admirar les vernedes a tocar del riu Freser, les rouredes, les pinedes de pi roig i les fagedes, visitant també les clarianes i prats que estaran farcits d’una rica i variada flora. A finals de maig es troba en el seu màxim esplendor.

DADES
SORTIDA DE BOTÀNICA A RIPOLL

Organització: ADENC (Sabadell). Grup de Botànica Esbarzer
Guiatge: Alfred Bellés i Jordi Pérez
Participants: 20 – Socis i no socis
Punt de trobada: Aparcament Mossos d’Esquadra (Ripoll)
Punt de sortida/arribada: Clariana (aparcament) vora el riu Freser. Des de l’aparcament (Mossos d’Esquadra) cal continuar pel carrer a la banda dreta del Freser fins a arribar a una clariana on es pot aparcar.
Condicions climàtiques: Diada agradosa amb sol primaveral. Temperatura ideal per fer aquest recorregut circular.
Avituallament: A mig recorregut es troba la Font dels Tres Plans. Aigua generosa.

RECORREGUT: És circular i de bon fer. Situats vora el riu Freser, continuar pel sender a mà esquerra (PR, blanc i verd, amb indicador a la Font dels Tres Plans). SORTIDA DE BOTÀNICA A RIPOLLContinuarem per pista fins a la masia dels Tres Plans (aturada al prat per contemplar, fer un descans i també un mos). Descansats i sedollats, poc després, passarem per la font (a mà esquerra). Passada la font dels Tres Plans (fresca i generosa aquest any), continuarem per pista fins a arribar a la fageda (zona ombrívola) i farem la remuntada fins a arribar a un trencall a mà esquerra. Agafarem aquest trencall a mà esquerra per tornar al punt d’arribada, vora el riu Freser. Val a dir que el recorregut de Santa Maria del Catllar és la muntanya insígnia dels ripollesos; petits i grans.

 

 

BOSC DE RIBERA (el Freser)
SORTIDA DE BOTÀNICA A RIPOLL

Situats a la dreta del riu Freser, A. Bellés i J. Pérez, ens ofereixen una primera aproximació a la vegetació de la zona i els seus estatges: zona solana amb boires matinals poblada de pi roig (Pinus sylvestris); floració dels prats verds mesòfils (humitat mitjana), zona més elevada amb bosc de faig (Fagus sylvatica). Ens mostren amb un cert detall l’arbrat de la verneda del riu Freser.

SORTIDA DE BOTÀNICA A RIPOLL

 

EL CATLLAR (Masia dels Tres Plans, Font dels Tres Plans i fageda)SORTIDA DE BOTÀNICA A RIPOLL

Per camins ben fressats i pistes forestals contemplarem roures i aurons i pins i faigs. També ens detindrem en clarianes i prats. Passarem per espais farcits de rica i variada floració.

SORTIDA DE BOTÀNICA A RIPOLL

SORTIDA DE BOTÀNICA A RIPOLL