Sortida d’etbotànica Pla de Bellots

Penjat el 1 de maig de 2023, per Mireia Calvet

Acompanyats de l’Alejandro, del Col·lectiu Eixarcolant, fem una passejada botànica pels entorns dels Bellots, per observar les plantes silvestres que creixen als marges dels camins i que sovint tenen propietats medicinals o altres usos d’interès pels humans.

Des del punt de trobada, el complex funerari de Terrassa, travessem la carretera i iniciem la passejada pels entorns de Bellots. Tot caminant, l’Alejandro va mostrant-nos diferents plantes que trobem pel camí i ens n’explica la seva utilitat; així identifiquem la Calèndula, la Fumària, l’Amargot, els Lletsons de fulla petita i de fulla gran, els Colitxos, l’Espàrrec, el Fonoll, l’Esbarzer, la Ravenissa blanca, la corretjola, la Malva, la Borratja i l’Alium napolitanum.

Com ens expliquen els membres de la plataforma “Tu ets entorns” de Terrassa, els Bellots són uns terrenys agrícoles i forestals que formen part de l’Anella Verda de Terrassa i es troben amenaçats Pla Parcial de Bellots on es vol construir un polígon industrial i logístic, que suposaria la urbanització de 95 ha de terrenys.

Es tracta d’una zona amb un alt interès natural, tant pel que fa a la flora, com per la fauna que hi podem trobar. El mosaic agrícola -forestal alberga gran quantitat d’espècies d’ocells que l’empren com a refugi o com a zona on alimentar-se; així durant la passejada, observem també diverses espècies d’ocells: Verdum, Garsa, Cadernera, Oreneta comuna, Oreneta cuablanca, Gafarró, Rossinyol, Tudó, Gavià argentat, Xoriguer, Oriol i Picot verd.

 

Corretjola. Autor: Salvador Franco

Amargot. Autor: Salvador Franco

Malva. Autor: Salvador Franco