Penjat el 24 d'abril de 2008, per ecologistes
HORA CARGOL
Transgènics, un perill per la Humanitat.
Stevia, un tresor pels diabètics i un símbol de resistència
Josep Pàmies, pagès de Balaguer membre de Slow Food i de l’Assemblea Pagesa de Catalunya
Divendres 25 d’abril, 19.30h
ADENC (Sant Isidre, 140, Sabadell)
Amb el principi d’Hipòcrates “Que el teu aliment sigui la teva medicina i que la teva medicina sigui el teu aliment”, Josep Pàmies, pagès de Balaguer, membre actiu de Slow Food i de l’Assemblea Pagesa de Catalunya, preocupat amb l’alimentació com a font de salut, ens aportarà les seves experiències en aquests camps. Especialment en relació als cultius transgènics, ja que actualment més del 40% de les hectàrees cultivades a l’Estat espanyol són de llavors transgèniques, proporcionades per multinacionals que dominen el món de les llavors, i a la vegada, tenen potents indústries farmacèutiques i d’alimentació. El seu activisme contra els transgènics ha estat criminalitzat i sancionat per part de l’Administració, fet que ho demostra la condemna arran d’una protesta contra els transgènics a la Subdelegació del Govern Central a Lleida el 2003.
Josep Pàmies forma part d’una petita empresa familiar que es dedica a la producció tradicional de vegetals respectant el medi ambient. Així, recupera en els nostres plats d’amanides les mal anomenades “males herbes” per part de l’agricultura convencional (industrial i química). Així mateix, lluita per introduir a l’Estat espanyol la planta medicinal Stevia rebaudiana, un autèntic tresor per persones diabètiques amb problemes d’hipertensió i obesitat.
Aquesta Hora Cargol està emmarcada en la campanya de divulgació i sensibilització pública de Som Lo Que Sembrem (www.somloquesembrem.org), la qual promou una Iniciativa Legislativa Popular per aturar els cultius i aliments transgènics a Catalunya. Som Lo Que Sembrem suposa un espai de treball de diferents persones i organitzacions d’àmbit nacional a favor d’un model agroalimentari alternatiu al vigent.
ADENC
El Vallès, 23 d’abril de 2008
Més informació: Iolanda Verdugo
Oficina Tècnica de l’ADENC
937171887
iverdugo@adenc.cat