Bicicletada als Pèlags de Vilobí

Penjat el 19 d'octubre de 2017, per Bosc Verd

El Col·lectiu Bosc Verd organitza una bicicletada pel proper diumenge 22 d’octubre als Pèlags de Vilobí. Sortirem a les 10 del matí de la Rambla Nostra Senyora, davant el monument a Milà i Fontanals. El recorregut és d’uns 18 km. L’arribada està prevista per l’entorn de la una. Cal portar casc i aigua.

Aquesta bicicletada transcorre per camins asfaltats o amb el terra dur, que no queden enfangats per la pluja, per tant es podrà circular sense cap problema malgrat la pluja dels darrers dies.

Estem a la tardor i les vinyes ja comencen a canviar de color, és tot un plaer pedalar per la plana del Penedès gaudint dels tons grogrens i vermellosos de les vinyes.

És una bicicletada per a reivindicar l’ús de la bicicleta com a mitjà de transport interurbà dins la nostra comarca. Fa poc que s’ha inaugurat un tros del carril bici entre Vilafranca i les Cabanyes que recorrerem. Properament està prevista la construcció d’un carril vici entre Vilafranca i Moja, esperem que ben aviat el puguem utilitzar.

Creiem que són molt necessaris aquests carrils bici interurbans paral·lels a les carreters per poder desplaçar-se amb seguretat i eficàcia entre els nuclis urbans de la comarca. Les alternatives per camins són més llargues i amb més desnivells i moltes vegades intransitables pel fang. Trobem a faltar que no es parli d’un carril bici entre Vilafranca i els Monjos.

Bicicletada als Pèlags de Vilobí