Curs de Ciència Ciutadana ONLINE

Penjat el 7 d'abril de 2020, per Adenc

Des de l’ADENC volem posar el nostre granet de sorra per ajudar-te a superar la situació que estem vivint. D’una banda, el nostre personal de l’oficina està teletreballant. De l’altre hem iniciat la campanya #NaturalismeDesdeCasa per fomentar la ciència ciutadana des dels patis, terrasses i balcons. I ara, ja que no podem seguir amb el Curs de Ciència Ciutadana tal i com estava plantejat, hem decidit realitzar el curs en versió online.

El curs “FEM CIÈNCIA CIUTADANA: DESCOBRIM LA BIODIVERSITAT URBANA “ pretén introduir diferents mètodes i projectes de ciència ciutadana per tal de que els participants puguin dirigir i organitzar algunes d’aquestes activitats, tant a escoles com a instituts dins de projectes d’aprenentatge i servei, o en campanyes de voluntariat.

Aquest curs es va iniciar el novembre i finalitza el mes de maig i està destinat a professorat, tècnics, professionals, estudiants i voluntaris. Aquesta formació s’inclou en el conjunt d’actuacions del projecte “Vivim, respirem, replantegem Sabadell”.

El curs son 7 sessions, d’un total de 11h. A dia d’avui s’han realitzat tres de les sessions plantejades i les 4 últimes es realitzaran en una plataforma online.  En aquesta plataforma també trobareu el material de les primeres sessions. La última sessió del curs consisteix en presentar un projecte de ciència ciutadana per aplicar en el centre i/o municipi, basat en algunes de les metodologies presentades al llarg de totes les sessions. Creiem que aquests dies es pot aprofitar per generar aquests projectes.

Les 4 sessions es realitzaran a través de videoconferència i en les següents dates:

Dimecres 22 d’abril de 16h a 18h : “Seguiment de les papallones urbanes”
– Dimecres 29 d’abril de 16h a 18h : “El cens d’orenetes i dels seus nius”
– Dimecres 6 de maig de 16 a 18h : “Biodiversitat, ciutat i noves tecnologies”
– Dimecres 20 de maig de 16 a 18h : “Presentació dels projectes elaborats durant el curs”

En realitzar la inscripció rebreu un mail amb la informació detallada de com realitzar la connexió per tal de poder assistir virtualment a la formació. Qualsevol dubte el podreu resoldre a través dels correus gcodina@adenc.cat i equerol@adenc.cat .

[contact-form-7]