Dissabte: Dinar d’aprofitament alimentari

Penjat el 23 de novembre de 2016, per Cepa

L’Associació de Veïns de Sarrià i la CEPA preparen un dinar, durant la Setmana de Prevenció de Residus, que serveixi com a acció de sensibilització sobre la reducció de residus. Actualment a Catalunya estem llençant un 40% dels aliments que produim, i això suposa que tonelades d’aliments i tots els seus embalatges s’acaben convertint en residus.Alhora, es vol que aquest dinar sigui un homenatge a la feina que fan les escombriaires del barri. Una tasca que de vegades no veiem però imprescindible per la qualitat de vida i la convivència al barri.

Per organitzar-lo, han comptat amb Espigoladors, una empresa social que treballa per reduir el malbaratament alimentari. La seva tasca principal consisteix en recollir, de la mà d’entitats socials, producte agrícola que per diferents motius no es pot vendre. Fan també tasca de sensibilització sobre el malbaratament i, entre altres activitats, ofereixen tallers de cuina orientats a reduir el malbaratament i organitzen àpats fets a partir de menjar que havia de ser malbaratat.

En aquesta ocasió, amb la col.laboració del Cafè Orlandai i la Casa Orlandai, es prepararà un dinar coherent amb la lluita contra el malbaratament alimentari, cuinat amb aliments destinats a ser llençats i recollits dels comerços del barri. Tant en la tasca d’espigolar els ingredients necessaris com de cuinar-los, es convida a que hi participin els mateixos assistents al dinar, que es farà el proper dissabte 26 de novembre a la Casa Orlandai.