El CEPA se suma al manifest #SenseLímitsNoHiHaFutur

Penjat el 26 de setembre de 2016, per Cepa

Aquest manifest l’impulsen desenes de persones de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera, que volen fer pública la seva preocupació per la situació ecològica i social a les Illes. La sort ha volgut que iniciatives diferents però coincidents, s’hagin pogut trobar, fusionar-se i parir el text de #SenseLímitsNoHiHaFutur, escrit amb moltes mans.Sigui com sigui, coincidim ara i aquí, conscients que ens trobam en un moment històric i crític que requereix de decisions importants. Les Illes viuen una situació límit. Seguir creixent a costa del territori, com fins ara, ja no és possible, perquè això ens du cap al col•lapse.
No ens volem acostumar a la massificació, no volem batre rècords turístics cada any, no volem veure com s’urbanitza 1 hectàrea al dia, ni volem que es destrossin més ecosistemes únics. No podem permetre que s’esgotin els recursos naturals, ni perdre més qualitat de vida. Estem cansats de veure com s’urbanitza fora vila i la vorera de mar, esborrant per sempre paisatges irrepetibles i una cultura rica i arrelada. No volem ser estrangers a la nostra terra, ni acceptam convertir-mos en un parc temàtic, on els seus habitants formem part d’un decorat. De cap manera!

Volem viure a ca nostra dignament, sabem que és possible i no quedarem mans plegades, esperant que tot peti. Els responsables públics no poden no fer res, aquesta vegada no. S’ha de rompre la inèrcia, el tanmateix i la por. És l’hora de decidir, de ser valents i conseqüents, perquè ens ho jugam tot. Aquesta iniciativa reclama límits a la depredació del territori, així de simple.
Si hi estàs d’acord, ajuda’ns, ajuda’t, signa i difon aquest manifest, perquè tots sabem que sense límits, no hi ha futur.