Espolla es resisteix a assecar-se

Penjat el 30 de març de 2017, per Limnos

  • La sortida de Limnos del diumenge 26 de març va permetre comprovar com l’estanyol s’omplia de nou.
  • Els visitants van gaudir d’un dia fantàstic amb l’observació de triops i capgrossos de quatre espècies, van comprovar el funcionament d’un brollador al fons de l’estanyol i van participar d’una visita guiada respectuosa amb l’entorn

Limnos va realitzar una sortida amb dues sessions a les 9:30 i a les 11:30 amb la participació de més de 30 persones. Es va fer una explicació del funcionament de l’Estany i dels valors de la fauna i flora que hi viuen, tant els triops i els amfibis, com els valors dels boscos i hàbitats vegetals de l’entorn. Curiosament el dia abans l’estanyol estava a punt de assecar-se amb molt poca aigua, amb menys de 10 cm. , una elevada concentració de capgrossos i alguns ja morint per l’elevada densitat. Les fortes pluges del divendres a la tarda i de dissabte van carregar els aqüífers, el Fluvià baixava amb molta força i el mateix diumenge al matí va començar a brollar aigua del fons de l’estany i durant tot el matí es va anar omplint la cubeta profunda del mig.

Visitants de la comarca i de fora van conèixer els secrets de l’estanyol i van comprovar l’activitat hidrològica de l’estanyol. També es va parlar dels problemes ambientals associats a l’espai.

Espolla es resisteix a assecar-se

La visita va coincidir amb una activitat de l’AMPA de l’Escola de la Vila i l’Ajuntament de Fontcoberta, durant la qual van visitar la platja d’Espolla i aprofitant el moment Limnos va poder explicar quatre coses dels triops als participants, més d’una seixantena. Durant tot el matí els agents rurals també van estar vigilant l’espai, ajudant al compliment de les normes controlant l’acció dels visitants sobre l’espai.

Fontcoberta, 26 març 2017.