Inventaris florístics als prats de dall a l’Albera

Penjat el 9 de juny de 2020, per Despatx IAEDEN

Un any més, a la primavera, tenim el goig de visitar els prats de dall de l’Albera on tenim acords de custòdia. Aquest any, a més, farem una visita als 98 prats que la IAEDEN té inventarits a l’Albera per saber quns canvis hi ha hagut en el seu ús durant els darrers 15 anys.

El dimarts 9 de juny vam realitzar una caracterització de la flora d’aquells prats que no tenim acord, però que estan inventariats en el catàleg de l’any 2006 i que alhora estaven classificats com a rellevància prioritària o mitjana en la seva conservació. L’objectiu és saber quins canvis s’han produït en el seu ús i alhora avaluar si la riquesa florística del prat ha augmentat, ha minvat o s’ha establilitzat. Aquests projectes tenen el suport de la Diputació de Girona.

Per altra banda, hem aprofitat fer una visita a altres prats i conèixer l’estat d’uns prats on es vol fer una actuació específica com a prat donadors de llavor per conèixer si estan a punt per fer la corresponent recol·lecció i alhora si els prats que tenim acord estan preparats o no per dallar.

Un altre dia us explicarem amb més detall tots els projectes que estem realitzant i totes les actuacions que van associades. Però avui només un tastet de fotos i de la visita que hem realitzat.

 

Inventaris florístics als prats de dall a l’Albera