Revisem les caixes niu del parc agroecològic d’Albons

Penjat el 8 de juny de 2020, per Despatx IAEDEN

A finals de l’any 2008 la IAEDEN va signar un acord amb el Parc Agroecològic d’Albons. La IAEDEN, des de l’any 2011, promou acords de custòdia del territori amb els propietaris mitjançant un conveni voluntari entre l’entitat i el propietari d’una finca agrària amb l’objectiu de compatibilitzar l’activitat agrària i els valors naturals del seu paratge.

En aquest acord, la IAEDEN es va comprometre a instal·lar caixes niu entre la vegetació arbòrea que fan de mitgeres entre les parcel·les d’horta. El dia 8 de juny es va realitzar el seguiment d’aquestes caixes niu amb la col·laboració d’en Joan Ventura, membre del grup de natura de la IAEDEN.

El resultat de la visita ha estat molt positiu, amb l’ocupació de 5 caixes niu. Les ocupacions han estat realitzades per diferents espècies:  pardal comú, padal xarrec, dues amb mallerenga carbonera (una d’elles amb doble posta) i una darrera que no s’ha pogut indentificar l’espècie que l’ha ocupada. Una altra caixa niu ha quedat buida i una altra amb intent d’ocupació però sense prosperar.

Els pardals són aus granívores i consumeixen gran quantitat d’aliment d’origen animal, com ara larves d’artròpodes i les mallerengues són insectívores. La col·locació de les caixes niu té com a objectiu tenir més biodiversitat a la finca i un mecanisme sostenible de control de plagues a la finca.

 

Revisem les caixes niu del parc agroecològic d’Albons