L’Exposició sobre el camp de dunes torna a Cal Bofill

Penjat el 12 de juliol de 2016, per GEPEC

L'Exposició sobre el camp de dunes torna a Cal Bofill

Apartir d'ara i durant tot el mes d'agost tenim l'oportunitat de conèixer l'experiència dels camps de dunes experimentals impulsats pel GEPEC-Ecologistes de Catalunya a la Platja de la Paella de Torredembarra.

En tres plafons es recull la història i l'experiència aportada per la realització d'aquests camps de dunes que podem completar amb una visita sobre el terreny tot fent una passejada.

Horari: tots els matins de 10 a 14

lloc: Cal Bofill (Torredembarra, al final del passeig de Colom, direcció Barcelona)

Fa 4 anys el GEPEC-Ecologistes de Catalunya, amb el suport de la Regidoria de sostenibilitat de l'Ajuntament de Torredembarra i altres estaments com la Fundació Biodiversidad del Ministerio de Medio Ambiente, va iniciar la posada en marxa d'un primer camp de dunes experimental a la platja de la Paella.

A hores d'ara podem dir que ha estat un èxit mantingut i que un 70% de les plantes instal·lades han sobreviscut i que les dunes (localment dites muntanyans) "ja funcionen soles": hi entren espècies noves de plantes i animals i tenen una dinàmica autònoma.

La bellesa i atractiu paisatgístic d'aquest primer camp de dunes va animar a iniciar-ne un segon a llevant del primer, però usant estratègies diferents, mai utilitzades abans. D'aquesta manera el mes de març de 2015 va iniciar-se un 2n camp experimental al qual, sense haver-hi plantat ni sembrat, han entrat soles tres espècies de plantes dunars.

Tot plegat va motivar una petita exposició de tres plafons que, des de primers d'any ha estat exposada a diferents indrets de Torredembarra. Ara a l'estiu ha tornat a Cal Bofill  on es podrà visitar cada dia pel matí de 10 a 14 fins a finals d'agost.

En aquets 3 plafons hi podrem veur una breu història del camp de dunes, una petita guia de les primeres plantes que hi podem trobar i com restaurar les dunes per a conservar l'arena de les platges.

L'exposició ha estat elaborada pel GEPEC-EdC amb el suport de la Regidoria de Sostenibilitat de l'Ajuntament de Torredembarra i hi ha la intenció de que continuï exposant-se a diferents punts del municipi i fora d'ell.