Nova jornada d’anellament al riu Ripoll

Penjat el 12 de gener de 2018, per Adenc

diumenge, 12 de novembre de 2017

Aquest 12 de novembre ha estat un bon dia per l’anellament al riu Ripoll, durant la jornada s’han capturat  un total de 48 ocells; destacaríem l’arribada dels ocells hivernants, com el Bruel i el Pardal de bardissa amb (2 exemplars anellats cadascun), el Mosquiter comú amb 6 exemplars anellats i la Cotxa fumada, el Pit-roig el Pinsà i la Cadernera amb un exemplar anellat cadascun d’ells.
Aquesta vegada l’ocell més anellat ha esta la Mallerenga blava amb 11 exemplars anellats, seguit de la Mallerenga cuallarga amb 7 exemplars anellats. No han pogut faltar el Tallarol de casquet, amb 7 exemplars anellats ni el Tallarol capnegre, amb 2 exemplars anellats.També hem pogut anellar, 3 Mallerengues carboneres,  un Rossinyol bord, un Tord, un Bitxac i un Blauet, aquest últim ja havia esta anellat .
El Bruel, juntament amb el Reietó, és l’ocell més petit d’Europa, amb una longitud de 9 cm, una envergadura alar de 14 cm i un pes d’entre 5 i 7 g. Es molt bellugadís, d’un color verdós amb un capell amb franges negres i ataronjades (mascles) o groguenques (femella) que pot arribar a viure 5 anys. Cria pràcticament arreu de Catalunya, és molt arbori, ocupa boscos des de nivell del mar fins a l’alta muntanya. Fins i tot pot viure en parcs i jardins. S’alimenta principalment de petits invertebrats que cerca entre les  branques. La femella pon d’entre 5 i 12 ous que incuba durant uns 15 dies.
Nova jornada d’anellament al riu Ripoll
Nova jornada d’anellament al riu Ripoll
Nova jornada d’anellament al riu Ripoll Nova jornada d’anellament al riu Ripoll