Penjat el 22 de novembre de 2021, per DavidMunoz
Després de la jornada rècord del mes passat, el 23 d’Octubre ens vam reunir per a fer la sessió d’anellament del mes d’Octubre a l’estació del riu Ripoll de Sabadell.
La previsió meteorològica de la jornada es presentava amb un bon sol i un xic de vent, que no són les millors condicions per a anellar ja que les xarxes japoneses es fan més visibles per als ocells. Encara en plena migració de tardor de moltes espècies, esperàvem un bon nombre de captures tot i que no tantes com el mes passat.
A les 6:40 del matí havíem quedat per a muntar les xarxes japoneses, en total érem 4 persones, 3 anelladors auxiliars en formació i en Marcelo com a anellador expert.
La primera batuda va ser al voltant de les 9 i va ser molt més fluixa que la del mes passat, on ja es va veure clarament que en aquesta ocasió no hi hauria rècord de captures. Tot i així es van capturar més de 20 ocells. Durant un parell d’hores vam rebre la visita de 5 persones més que van poder gaudir de les explicacions i les sensacions de veure ocells salvatges tant a la vora.
La batuda de les 11 del matí va ser la més fluixa en captures, ja que només es van capturar 2 tallarols de casquet. En aquest moment les visites van aprofitar per marxar tot i que nosaltres ens vàrem quedar una estona més.
El matí ens va portar la captura de 2 blauets i 4 bruels, que eren el màxim de captures d’aquestes espècies en un sol dia. La sorpresa va arribar a última hora quan va caure a la xarxa una espècie que mai havia caigut anteriorment, una puput! La puput va ser tota una sorpresa ja que per a molts de nosaltres era la primera vegada que el veiem de tant a la vora. Com a anècdota a destacar, en el primer blauet que va caure, li vam poder extreure una punxa que tenia a l’esquena des de feia un bon temps.
Apart d’això, vàrem tenir 3 recaptures d’ocells que havíem anellat anteriorment: 1 Rossinyol bord anellat el 26 de Setembre de 2020, 1 Mallerenga cuallarga anellada el 25 de Gener de 2020 i finalment un Pit-roig anellat el 9 de Novembre de 2019. Finalment, 70 captures de 14 espècies diferents. Amb la puput, ja són 49 espècies diferents les que s’han pogut anellar en aquesta estació.
En resum, les espècies anellades van ser:
Tallarol de casquet – Sylvia atricapilla
Pardal xarrec – Passer montanus
Tallarol capnegre – Sylvia melanocephala
Merla – Turdus merula
Pit-roig – Erithacus rubecula
Rossinyol bord – Cettia cetti
Pardal comú – Passer domesticus
Blauet – Alcedo Atthis
Mallerenga blava – Cyanistes caeruleus
Bruel – Regulus ignicapilla
Tord comú – Turdus philomelos
Mosquiter comú – Phylloscopus collybita
Puput – Upupa epops
Mallerenga cuallarga – Aegithalos caudatus