Retiren dos projectes més de macropolígons a l’Albera: Hèlix I i Hèlix II

Penjat el 26 de gener de 2024, per Despatx IAEDEN

Les últimes setmanes s’ha confirmat que l’empresa Hélice Energy SL, promotora dels macropolígons eòlics Hèlix I i Hèlix II a l’Albera, ha decidit no seguir endavant amb els projectes. L’empresa Hélice Energy SL disposava d’un termini de dos anys per presentar el projecte d’autorització del parc eòlic i no consta que durant aquest termini l’empresa hagi presentat la sol·licitud d’autorització prèvia. Aquest fet significa que l’empresa ha desistit d’ambdós projectes.


Els projecte Hèlix I i Hèlix II pretenien instal·lar, en el seu conjunt, 12 aerogeneradors (67,2MW) entre Cantallops i la Jonquera. Volem recordar que fa pocs mesos un altre projecte que afectava a l’Albera (Desarrollos Renovables RPG 7 SLU: Neulós) també va desistir. Des de la nostra entitat entenem que aquest fet és resultat de la lluita de les persones, entitats, institucions i administracions del territori que durant tots aquests anys segueixen dempeus defensant l’Albera. També hem de tenir en compte que, probablement, la bombolla especulativa comença a desinflar se. El termini dels Fons New Generation, les dificultats d’accedir hi i la pujada dels tipus d’interès pel finançament bancari i dels costos d’ instal·lació i dels materials hi estan incidint


Ja només queden dos projectes en tràmits avançats a l’Albera (Galatea i Cronos) on centrarem tots els nostres esforços per aturar los. Ambdós polígons eòlics estan projectats en una de les rutes migratòries d’aus més importants d’Europa. Animem a tota la gent del territori, entitats, institucions i administracions a seguir dempeus en aquesta lluita que ja està donant els seus fruits.

IAEDEN Salvem l’Empordà
26 de gener de 2024