Reunió amb el DTS per valorar el projecte de buidatge de l’abocador de Vacamorta

Penjat el 3 de juliol de 2018, per Cepa

Reunió amb el DTS per valorar el projecte de buidatge de l’abocador de Vacamorta

El passat 26 de juny es va celebrar la reunió de treball entre l’alcalde de Cruïlles, la PAAC i el CEPA, d’un costat, i la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat i el director de l’Agència de Residus de Catalunya, de l’altre.

En iniciar la reunió, la PAAC va lliurar un escrit REUNIÓ MEDI AMBIENT 26-06-2018 de resum de la situació a l’atenció del Conseller de Territori i Sostenibilitat que no va poder assistir-hi.

Els representants de la Generalitat van explicar les raons que justifiquen al seu entendre l’opció d’atorgar l’encàrrec per redactar les bases del projecte de buidatge i remediació de l’abocador a una empresa que va presentar una baixa que les entitats considerem com a temerària. Durant el debat la secretària de MA va afirmar que la Generalitat no està tancada a considerar la demanda que es procedeixi a buidar tots els residua abocats il·legalment i a restaurar el paratge inclosa la recuperació de les basses humides preexistents.

Els representants municipals i ecologistes van reiterar l’oferiment per a què es constitueixi una comissió de seguiment que avalui i presenti propostes per assolir els objectius de buidar i remediar el paratge, evitar les afectacions als veïns i restituir la qualitat del paratge de Vacamorta.