Sabotatge a l’emergència climàtica: projecten una incineradora a l’antiga tèrmica de Cercs.

Penjat el 4 d'octubre de 2019, per Cepa

L’empresa manresana EmSpain Waste & Treatment ha comprat les instal·lacions de l’antiga tèrmica de Cercs per construir-hi una gran planta d’incineració de residus industrials (415.000m³/any de capacitat de tractament) i que preveu generar 225.000.000KWh anualment.

El projecte promogut per l’empresari Lluís Basiana (investigat per diverses  irregularitats)  i l’alcalde Jesús Calderer, s’ha presentat com a ECOCERCS ENERGY, una mostra més del cinisme al qual ens tenen acostumats dissortadament molts  projectes fraudulents contra la salut i la qualitat ambiental.

La reacció popular ha estat immediata i s’ha constituït la Plataforma antiincineració de Cercs. Amb el suport de la Coordinadora catalana contra la incineració i de la Plataforma ciutadana Residu Zero han emès un primer Comunicat projecte d’incineradora de Cercs per aturar aquest greu atemptat.

El projecte ECOCERCS, malgrat les declaracions triomfalistes dels promotors assegurant tota classe de bondats i d’absència d’impactes, ja ha ocasionat un primer impacte. El divendres dia 4 d’octubre, els veïns han hagut d’alertar sobre el gran núvol de pols contaminant ocasionat en caure a terra l’electrofiltre de l’antiga central tèrmica durant els treballs de desmuntatge de l’antiga tèrmica.

Sabotatge a l’emergència climàtica: projecten una incineradora a l’antiga tèrmica de Cercs.