Sobre la mort dels dos agents rurals

Penjat el 25 de gener de 2017, per GEPEC

Sobre la mort dels dos agents rurals

LA MORT DELS DOS AGENTS RURALS AQUEST DISSABTE HA DE PROVOCAR UNA ANÀLISI  PROFUNDA SOBRE LES NORMES QUE REGULEN LA CAÇA A CATALUNYA I INTRODUIR CANVIS RADICALS.

Primer, i abans de tot, des de la federació d’ Ecologistes de Catalunya, de la que el GEPEC n’és membre,  volem, novament, donar el nostre més gran i sentit condol per la mort, aquest passat dissabte,  dels dos agents rurals, condol que volem donar tant a les famílies i amics com a tot el cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya. També volem aprofitar per fer un reconeixement públic i meritori a la inestimable feina que el cos d’agents rurals fa en la defensa del nostre patrimoni natural i del  medi ambient. Des d’Ecologistes de Catalunya no podem més  que encoratjar a aquests servidors públics a seguir treballant, amb la mateixa dedicació i compromís, com fins ara.

Dit això considerem que els  greus fets  ocorreguts aquest dissabte  no poden quedar tan sols en un  simple  fet delictiu i un expedient judicial més que faci el seu curs,  sense més transcendència.  Aquests gravíssims fets han de provocar l’anàlisi d’una situació que fa massa anys que estem denunciant, des de les entitats d’Ecologistes de Catalunya.  Ens  referim als privilegis que han gaudit fins ara els caçadors, enfront la resta de la societat, i  a la necessitat de prendre  mesures per a canviar aquesta situació.

Els fets ocorreguts aquest dissabte estava cantat que, més aviat o més tard havien de passar. Per molt que ens sàpiga greu cal admetre que les amenaces dels caçadors cap als agents rurals (com han vingut denunciant reiteradament representants d’aquest col·lectiu), els excursionistes,  la resta d’usuaris del medi natural,  la gent que ens dediquem a l’estudi i defensa de la natura o fins i tot els propietaris de les finques rústiques,  han estat una constant. El mateixos agents rurals fa temps que reclamen el reglament d’armes, aturat per la Generalitat des de fa anys, per tal de realitzar les actuacions amb major seguretat i evitar riscos per a la seva integritat física (no és anecdòtic que caçadors irresponsables arribin a encanonar als agents).

llegiu la nota de premsa sencera al pdf