Taula rodona, dijous 8 de juny a Figueres

Penjat el 6 de juny de 2017, per Iaeden

Quin Empordà volem d’aquí a 20 anys?

A la recta final de la campanya Som Empordà, volem debatre el futur de la nostra comarca.

Com ens imaginem el futur de l’Empordà? Què estem fent o pensem que s’hauria de fer per aconseguir-ho? Volem tornar a les mateixes dinàmiques d’abans de la crisi?

Acabem de celebrar els 15 anys de Salvem l’Empordà, recordant la feina feta per aturar el desenvolupament urbanístic desenfrenat a la comarca. La crisi econòmica provocada en bona part per la bombolla de la construcció va reduir molt aquests moviments urbanístics. Però tenim indicis que les màquines s’escalfen altra vegada. Per exemple, el de Garriguella només és el primer projecte de nous càmpings a la comarca, hi ha tres projectes de nous càmpings o ampliacions més en tramitació.

El turisme és l’únic sector viable per a la comarca i volem que creixi a costa de l’agricultura i del paisatge? O són compatibles aquests dos sectors?

Volem debatre aquestes i altres preguntes, el dijous 8 de juny a les 8 del vespre als Caputxins de Figueres, amb representants d’alguns sectors socials i econòmics de la comarca: Amb José Antonio Donaire (professor de turisme de la UdG), Anna Espelt (Espelt Viticultors), Miquel Gotanegra (Federació d’Organitzacions Empresarials de Girona), Xavi Colomer (Som Joves), Joan Dalmau (pagès) i Marta Ball-llosera (IAEDEN-Salvem l’Empordà).

Moderador: Narcís Genís (Diari El Punt Avui).

Taula rodona, dijous 8 de juny a Figueres