URBANITZACIÓ de PAU: EL DESPERTAR D’UN ALTRE FÒSSIL URBANÍSTIC CADUC I OBSOLET

Penjat el 26 de novembre de 2018, per Despatx IAEDEN

A Pau s’ha despertat una altra urbanització que preveia 226 habitatges i un hotel i que destrueix les darreres connexions ecològiques entre el Parc Natural del cap de Creus i el Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà, consolidant una barrera edificada entre la Serra de Rodes i la plana de l’Empordà.

A l’ajuntament de Pau ha entrat un nou Pla Parcial per desencallar una actuació urbanística que va iniciar els tràmits a l’any 1999. La urbanització tenia una extensió de 37,8ha i, per tant, d’unes dimensions superiors al conjunt del nucli de Pau i la urbanització dels Olivars. El nucli històric fa 7 ha, la urbanització dels Olivars 29,5ha i la nova urbanització 37,8ha

El Pla Parcial preveia construir 226 habitatges i un hotel 7200 m2 en un poble que té 540 habitants. La tramitació d’aquest projecte ha passat per vàries fases: al 1999 es va aprovar el Pla Parcial (amb les característiques anomenades), al 2006 el Pla Director Urbanístic de la Serra de Rodes va fer una reducció  substancial el sector, el mateix any 2006 es va fer un recurs de reposició interposat per l’ajuntament contra el Pla Director Urbanístic que va ser parcialment admès. Davant totes aquestes modificacions, desconeixem exactament com ha quedat finalment el sector i quants habitatges està previst finalment construir.

Podeu llegir el COMUNICAT