Visita de parlamentaris als Pallaresos per l’ennegriment de les cases properes a SILVALAC

Penjat el 11 de juliol de 2017, per GEPEC

Visita de parlamentaris als Pallaresos per l'ennegriment de les cases properes a SILVALAC

Fa pocs dies, dos parlamentaris, en Carles Prats, diputat de Junts pel si (Demòcrates) i Laura Castell, senadora per Esquerra Republicana, realitzaren una visita als Pallaresos per veure sobre el terreny la situación de l'ennegriment de les façanes de les cases i de l'empresa Silvalac.

Van ser acompanyats, per l'alcalde, la regidora de Medi Ambient i el regidor d'Urbanisme, juntament amb bastants veïns del poble i amb dos membres del GEPEC.

Primer, a l'Ajuntament, tingué lloc una reunió on se'ls exposà el fet de la contaminació, que ja porta 17 anys!, les denúncies dels veïns, a qui  el departament de Territori els ha respost amb vaguetats sense donar solucions i en base a informes promoguts per la pròpia empresa i que es contradiuen els uns als altres en les seves conclusions - que els nivells trobats a l'aire estan dintre els límits legals, que si la contaminació ve de d'una cruïlla molt concorreguda pel tràfic, que si procedeix d’empreses alienes a la zona, que si procedeix d’emissions de carbó, que si procedeix de fongs, etc.

L'Ajuntament ens exposà els seus contactes amb l'administració, rebent respostes en el mateix sentit i amb la promesa d’instal·lar uns filtres al poble, però mai exigint solucions concretes a Silvalac. Les respostes de l'empresa a l’Ajuntament incideixen en les mateixes excuses: que la contaminació no prové d'ells i que els estudis parcials que han encarregat no arriben a diagnosis clares -en el darrer estudi parlen de contaminació per fongs i de la influència negativa d’una empresa de palès.

la nota de premsa sencera al pdf