Bona feina a les dunes de Creixell

Penjat el 31 de maig de 2016, per GEPEC

Bona feina a les dunes de Creixell

El passat diumenge 29 de maig, GEPEC-Ecologistes de Catalunya organitzà una jornada de neteja a les dunes de Creixell. Es va comptar amb la col·laboració de l’Associació Salvem el Gorg i de l’Ajuntament de Creixell.

L’acció va consistir en recollida de deixalles i extracció de plantes exòtiques. Es va comptar amb la participació de 14 persones voluntàries que es van anar alternant al llarg de la jornada. Es van recollir un total de 36 sacs de brossa, la major part eren restes de Caprobrotus edulis, planta exòtica que envaeix les dunes i ofega la vegetació autòctona pròpia d’aquest ambient.

Aquesta activitat s’emmarca dins la Setmana de la natura i la campanya europea de neteja de la mediterrània “Clean up the Med”.

La Setmana de la Natura s’organitza des de la Xarxa de Custòdia del Territori i la Xarxa de Voluntariat Ambiental que han sumat esforços amb entitats de tota Catalunya aconseguint l’organització més de 200 activitats entre el 27 de maig i el 6 de juny. Es compta també amb la col·laboració del Departament de Territori i Sostenibilitat i de l’Obra Social La Caixa.

Per altra banda la campanya “Clean up the Med” és una campanya europea, organitzada per Legambiente, que any rera any promou l’organització de jornades de neteja de platges arreu de la Mediterrània.