El Consell d’alcaldes del Berguedà aprova la moció contra la incineradora de Cercs!.

Penjat el 24 de novembre de 2019, per Cepa

El Consell d’alcaldes del Berguedà aprova la moció contra la incineradora de Cercs!.

Dijous 21 de novembre el Consell d’alcaldes del Berguedà ha aprovat la moció fet que reforça la posició defensada per la Plataforma Anti-Incineradora de Cercs sobre el projecte d’incineradora: Moció PAIC

Un dels pocs alcaldes absents ha estat el de Cercs impulsor destacat del projecte. Vergonyosa l’actitud d’aquest alcalde que, fidel al secretisme i manca de transparència, no s’ha atrevit a donar la cara i defensar el projecte davant de la resta d’alcaldes del territori que sí han manifestat que volen un futur net i saludable pel medi, les persones i l’economia de la comarca. És del tot esperançador que els alcaldes hagin acordat que no volen que s’instal·li la incineradora a Cercs, ni enlloc.

Esperem que el DTS prengui bona nota d’aquest rebuig exemplar dels municipis berguedans i en base a l’incompliment de les directrius d’emergència climàtica, a l’ús eficient dels recursos i a la preservació de la salut de les persones i del medi emeti una avaluació d’impacte negativa i procedeixi a no autoritzar el projecte sense excusar-se, com ho ha vingut fent, en interpretacions formals de la legalitat … la situació política que pateix Catalunya els hauria de servir per tenir-ho clar!.