El projecte “Fes reviure el Ripoll “compleix 10 anys!

Penjat el 18 de febrer de 2019, per Mireia Calvet

Aquest 2019 el projecte “Fes reviure el Ripoll “compleix 10 anys!

Les primeres plantades populars al riu Ripoll es van fer l’octubre del 2009 a la zona de Sant Vicenç de jonqueres, des d’aleshores, han estat molts les voluntàries i voluntaris que han participat en les diferents activitats que des del grup de treball de Fes reviure el Ripoll s’han anat organitzant. Des d’aquí us volem agrair el vostre suport durant tot aquest temps, tant a les entitats que han col·laborat amb nosaltres durant tot aquest temps com a tots els que ho heu fet a títol individual. Gràcies també a tots els que heu fet una aportació econòmica al projecte en les diferents modalitats d’apadrinament que hem anat proposant al llarg del temps.

Si  passegeu per la vora del riu Ripoll, ja haureu pogut veure que la feina no ha estat en va, si bé encara ens queda molta canya per treure, també hi ha zones on la vegetació de ribera s’ha anat consolidant. Però el projecte continua i aquest 2019 l’Adenc començarà els treballs de recuperació del bosc de ribera en un nou tram, que va de la Font dels Gitanos a la passera de les Clotes. Com sempre, comptem amb vosaltres!

Per commemorar els 10 anys del projecte, des del grup de Fes Reviure el Ripoll hem organitzat, per aquest hivern i primavera, un cicle de sortides per donar a conèixer els valors naturals del nostre riu; coneixerem el patrimoni  geològic que representen els talussos del riu Ripoll, els ocells que podem trobar a la vora del riu, la seva vegetació, tant la pròpia com l’al·lòctona i, el més emocionant pels més petits: descobrirem les criatures que s’hi mouen a les nits: els amfibis i els ratpenats!

No us ho podeu perdre! Ja tenim obertes les incripcions de les primeres sortides al riu Ripoll, consulteu el nostre calendari d’activitats!