El trasllat dels óssos d’Arties continua encara sense data

Penjat el 21 de juliol de 2016, per Ipcena

El trasllat dels óssos d’Arties continua encara sense data

L’entitat ecologista Faada va confirmar ahir que encara no hi ha data per portar a terme el trasllat dels dos óssos bruns que viuen al centre zoològic d’Arties, Mimo i Aran. Els dos plantígrads havien de partir a l’estranger aquest estiu cap a unsantuari, centres dissenyats per a animals que han viscut la major part de la seua vida en captivitat. Els tràmits burocràtics, tanmateix, han anat retardant el viatge des que el Conselh Generau d’Aran, l’EMD d’Arties, la Generalitat i Faada van acordar a finals del 2015 que els dos animals havien de sortir del centre en el qual segueixen a dia d’avui.

El viatge dels dos animals també s’ha postergat per les dificultats per trobar un centre que els aculli. Un santuari de Romania s’hi va oferir en un primer moment, però el fet que la documentació necessària per traslladar els dos óssos tardés més del necessari va propiciar que altres animals ocupessin l’espai que hi tenien reservat per a Mimo i Aran. Segons indica Faada, el centre romanès no podia negar-s’hi, perquè aquestes instal·lacions sempre acullen abans els animals que tenen més urgència.

No obstant, l’entitat ecologista ja ha trobat una nova destinació per als dos óssos d’Arties; el santuari Medveotthon d’Hongria. Fonts de Faada van assegurar que ja han tramitat tota la documentació necessària per començar el trasllat, però que les entitats hongareses encara no han donat el vistiplau a l’operació.

En aquest sentit, els ecologistes van apuntar que el més probable és que el trasllat s’hagi de retardar fins al setembre com a mínim, ja que el mes d’agost és pràcticament inhàbil per a les administracions públiques del país magiar.

Diari Segre – 21/07/2016

El trasllat dels óssos d’Arties continua encara sense data

Fotografia Carmen Naranjo (Ipcena-EdC)