Gasificació i piròlisi: Una inversió de risc alt i rendiments baixos, que descobreix milers de milions de dòlars perduts durant 30 anys de projectes fracassats

Penjat el 7 de març de 2017, per Cepa

Comunicat de premsa i resum executiu del darrer informe elaborat per GAIA: Gasificació i piròlisi: Una inversió de risc alt i rendiments baixos, que descobreix milers de milions de dòlars perduts durant 30 anys de projectes fracassats.

L’informe aborda els riscos operacionals i financers d’aquestes operacions amb breus casos d’alguns estats. L’estimació de pèrdues de dos mil milions de dòlars d’EUA en projectes tancats prematurament o que mai s’han construït n’és un càlcul fins i tot conservador.

Us adonareu que aquest informe és diferent als anteriors en el seu enfocament, ja que en aquest cas els principals destinataris són inversors i prenedors de decisions de governs locals i estatals.

Us agrairíem que compartíssiu aquest informe en tots els mitjans que tingueu a l’abast i directament amb les audiències que considereu importants.
Informe complet en anglès aquí i resum executiu al final d’aquest missatge

Gràcies per seguir GAIA a Facebook i Twitter.

Resum executiu:
La gasificació i la piròlisi miren de convertir els residus sòlids en gas o olis sintètics, amb posterior combustió (cosa que vol dir que estan regulats als EUA i a la UE com a incineració de residus). Les empreses han experimentat amb aquestes tecnologies durant més de 3 dècades.

Tot i que hi ha poques dades disponibles d’intents d’instal·lacions comercials d’operar com a incineradores amb gasificació i piròlisi, aquest informe mostra que hi ha molts exemples de plantes que han hagut de tancar per errades tècniques i financeres.

A més, d’altres projectes han fracassat en l’etapa de propostes – després d’inversions significatives – per l’oposició de la comunitat, i per les investigacions governamentals per informacions falses i exagerades de les empreses.

Es van invertir més de 2000 milions de dòlars en els projectes que consten a l’informe, i tots van tancar o no van arribar a obrir. Entre les companyies involucrades hi ha Air Products & Chemicals, Thermoselect, Plasco, Compact Power, Caithness, Interserve y Brightstar.

Els problemes tècnics i econòmics dels projectes de gasificació inclouen el fracàs en el compliment de la generació prevista d’energia, generació d’ingressos i objectius d’emissions.

Les plantes de gasificació també han cercat històricament subsidis públics per ser rendibles. En particular, els qui promouen aquestes tecnologies cerquen subsidis per a les energies renovables; tanmateix, aquestes instal·lacions emetran diòxid de carboni a partir de materials que provenen de combustibles fòssils, com ara el plàstic i el carbó, cosa que contradiu el propòsit de l’energia renovable.