Ja està en marxa el projecte Vivim, Respirem, Replantegem Sabadell!

Penjat el 25 de novembre de 2019, per Adenc

El projecte Vivim, Respirem, Replantegem Sabadell es va presentar el dijous 7 de novembre al Centre Cívic de Ca n’Oriac. Una iniciativa oberta a tota la ciutadania interessada a millorar la qualitat dels espais urbans de Sabadell, fent-los més acollidors per les persones i tots els seus habitants.

Una iniciativa per reverdir la ciutat, afavorint la fauna i la flora autòctones, augmentat la biodiversitat de la ciutat i millorant la qualitat de l’aire. Aquest projecte va ser un dels escollits fruit dels pressupostos participatius Construint Ciutat 2019, una iniciativa de l’Ajuntament de Sabadell que promou la participació ciutadana per tal de decidir millores en l’espai públic i projectes per potenciar la cohesió social a la ciutat.

La presentació es va realitzar amb la participació de totes les entitats que  coordinen el projecte, l’ADENCUrbanins, col·lectiu d’arquitectes i urbanistes, i els centres d’investigació i recerca CREAF i CTTC. També van participar 3 alumnes del Grau en Ciències Ambientals de la UAB que realitzaran el Treball Final de Grau amb nosaltres.

Ja està en marxa el projecte Vivim, Respirem, Replantegem Sabadell! Ja està en marxa el projecte Vivim, Respirem, Replantegem Sabadell! Ja està en marxa el projecte Vivim, Respirem, Replantegem Sabadell!

 

La Laia Llonch d’Urbanins i la Mariona Ferrandiz del CREAF van explicar com es realitzarà la primera part del projecte, que es tracta d’una diagnosi col·lectiva de la zona nord de Sabadell. El mapeig col·lectiu es treballarà per capes, amb l’objectiu de senyalitzar els espais de la ciutat contenidors de verd, l’espais contenidors de vida quotidiana i els espais d’interès per les persones que participen al projecte (escoles i entitats que participen del projecte). Amb tota aquesta informació es podran definir espais potencials de biodiversitat i espais saludables per totes les persones.

Eulàlia Parés del CTTC va presentar el sistema col·laboratiu per a monitoritzar en temps real la qualitat de l’aire dels carrers de Sabadell. Es tracta d’una prova pilot que consisteix en generar mapes de contaminació atmosfèrica. A partir d’un conjunt de sensors s’obtindrà en temps real la informació ben georeferenciada, fins i tot en túnels o carrers molt estrets, i es podrà mesurar el NO2. Per a poder-ho fer, és necessari la participació de voluntaris i voluntàries que segueixin uns itineraris predefinits al voltant de l’estació de referència de la Generalitat.

Ja està en marxa el projecte Vivim, Respirem, Replantegem Sabadell! Ja està en marxa el projecte Vivim, Respirem, Replantegem Sabadell! Ja està en marxa el projecte Vivim, Respirem, Replantegem Sabadell!

Finalment es va presentar el calendari d’activitats i les jornades de voluntariats del 2019-20, juntament amb el curs de ciència ciutadana que també s’emmarca en aquest projecte. El cicle d’activitats ja ha començat i ens espera un curs molt biodivers! Estigueu atentes!