Jornada de plogging al bosc de Castellarnau

Penjat el 31 de març de 2022, per Adenc

El passat dissabte 26 de març es va organitzar  la última actuació de neteja dels entorns del bosc de Castellarnau acompanyats de l’alumnat de 3r ESO de l’Institut Arraona i també  acompanyats del carro de cavalls de Carros de Nasura, projecte que fomenta el desenvolupament sostenible, autoconsum energètico i l’economia col·laborativa, i posa en pràctica la transhumància.

    

Les diferents jornades organitzades han format part del servei comunitari ambiental que han realitzat un grup d’alumnes de 3r ESO del INS Arraona. Amb aquest projecte d’Aprenentatge i Servei (ApS) es vol fomentar actuacions per reduir la presencia de deixalles i difondre l’interès sobre els boscos del Vallès. Implicar als joves en conèixer i descobrir els entorns naturals propers fomentar la conservació i protecció d’aquests a partir de l’educació ambiental.

    

S’han organitzat diverses jornades de retirada de deixalles, i s’ha pogut observar punts negres en algunes de les zones del bosc. Amb aquesta activitat es pretén que els joves prenguin consciencia de la importància d’emportar-nos la brossa a casa quan visitem els espais naturals i cuidar els nostres boscos.

Des de l’ADENC valorem molt positivament aquesta experiència ja que els joves ens han acompanyat en les tasques de conservació i millora dels boscos del Vallès que portem anys realitzant.